ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αταμάν: «Όχι, δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε από το τουρνουά»

 

“Επεισοδιακή” ήταν η αναμέτρηση της Τουρκίας με την Γεωργία για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στο Ευρωμπάσκετ. Ο προπονητής της Τουρκίας σχολίασε το περιστατικό, ενώ τόνισε, ότι δεν επιθυμεί την αποχώρηση της χώρας του από το Eurobasket.

Ο Εργκίν Αταμάν παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό που έλαβε τόπο στο παιχνίδι της Τουρκίας απέναντι στη Γεωργία, αναφέροντας όσα έγιναν στα αποδυτήρια. Ο Τούρκος κόουτς “πέταξε” τα καρφιά του στη FIBA, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αποβολή του.

Ο Αταμάν αποκάλυψε πως έχει μιλήσει και με το επιτελείο του Μαυροβουνίου, αλλά και της Ιταλίας, αναφέροντας πως και εκείνοι διαμαρτύρονται, ο καθένας για διαφορετικές καταστάσεις.

Κλείνοντας ξεκαθάρισε, ότι η Τουρκία δεν σκέφτεται την αποχώρηση της από το Eurobasket, άφησε όμως… παραθυράκι και δήλωσε πως αν δεν υπάρχει ασφάλεια θα αποσυρθεί από τη διοργάνωση.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε: «Το Eurobasket είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό που έγινε στο παρκέ και στα αποδυτήρια ήταν ένα σκάνδαλο. Μετά τον αποκλεισμό του ο Φουρκάν Κορκμάζ, πήγε στα αποδυτήρια με ένα από τα μέλη του προσωπικού μας. ,Τρεις Γεωργιανοί παίκτες, οι Σενγκέλια, Μπιτάτζε και ο παίκτης που αποβλήθηκε (Ντούντα Σανάτζε), επιτέθηκαν στον Κορκμάζ στα αποδυτήρια.

Και το μέλος του προσωπικού μας χτυπήθηκε. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, πήγα στα αποδυτήρια και είδα ότι ο Φουρκάν Κορκμάζ ήταν στα αποδυτήρια του προπονητή. Τον προστάτεψαν και τον έβαλαν εκεί. Αυτό είναι σκάνδαλο. Όλα είναι σκάνδαλο εδώ, ξεκινώντας από την άφιξή μας στη Γεωργία. Κάθε μέρα, ειδικά την πρώτη και τη δεύτερη μέρα, ερχόμασταν στο γήπεδο με 40-45 λεπτά καθυστέρηση για την προπόνηση ή τον αγώνα».

Για τη FIBA ανέφερε: «Στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει ειδικό φαγητό για τους αθλητές. Η FIBA πρέπει να προστατεύει τους παίκτες στο παιχνίδι. Αυτό που έγινε χθες είναι σκάνδαλο. Στο τέλος του παιχνιδιού, όταν οι παίκτες μου πήγαιναν στα αποδυτήρια, η τοπική αστυνομία επιτέθηκε. Προσπάθησαν να μας σπρώξουν στα αποδυτήρια και επιτέθηκαν στον αντιπρόεδρο (της ομοσπονδίας μας). Όλα είναι απίστευτα.

Αυτό είναι το ένα μέρος. Στο άλλο μέρος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παίξαμε 22 δευτερόλεπτα λιγότερο. Είναι ένας αγώνας μπάσκετ. Αν το παιχνίδι είναι στην παράταση και έχουμε την τελευταία μπάλα, είχαμε τη μπάλα μόνο για δύο δευτερόλεπτα, ενώ θα έπρεπε να την έχουμε για περισσότερα δευτερόλεπτα.

Προσπαθήσαμε να παραπονεθούμε στους διαιτητές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και εκείνοι είπαν, “Κανένα λάθος”. Στη συνέχεια, αμέσως μετά τον αγώνα κάνουμε την επίσημη διαμαρτυρία μας γιατί τα 22 δευτερόλεπτα είναι μεγάλο χρονικό διάστημα σε έναν αγώνα μπάσκετ. Τώρα περιμένουμε από τη FIBA να κάνει αυτό που πρέπει και να ακυρώσει το παιχνίδι ή να το αφήσει να παίξει για 4,5 λεπτά».

Για την αποβολή του τόνισε: «Αν όχι, είναι κάτι πραγματικά γελοίο. Σχετικά με την αποβολή μου από το παιχνίδι, οι διαιτητές έδωσαν ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Τσεντί Οσμάν για ένα μικρό τακτικό φάουλ, και είναι επίσης γελοίο. Μου άξιζε η αποβολή γιατί διαμαρτυρήθηκα για αυτό το σφύριγμα που δόθηκε στην δεύτερη παράταση, σε τέτοιου είδους παιχνίδι.

Είναι ένα γελοίο αντιαθλητικό φάουλ. Παραπονέθηκα για την απόφαση. Αυτό που έγινε είναι μεγάλη ζημιά για το άθλημα γιατί αυτοί οι παίκτες ήρθαν εδώ για να παίξουν μπάσκετ».

Ήρθαμε εδώ για να απολαύσουμε τον αθλητισμό, όχι για να κάνουμε πόλεμο με κανέναν. Επίσης, είναι μεγάλη έκπληξη που παίκτες που έχουν μεγάλη καριέρα όπως ο Σενγκέλια, ο Μπιτάτζε έρχονται στα αποδυτήρια και επιτίθενται στον παίκτη μου. Είναι μεγάλη έκπληξη για μένα».

Ενώ για τις φήμες αποχώρησης συμπλήρωσε: «Όχι, δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε από το τουρνουά. Βεβαίως, αν συνεχιστεί δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι μπάσκετ Μιλήσαμε με άλλες ομάδες, διαμαρτύρονται επίσης. Όλοι διαμαρτύρονται για (διαφορετικές) καταστάσεις. Μίλησα με το επιτελείο του Μαυροβουνίου χθες και τον Σέρτζιο Σκαριόλο από την Ισπανία. Όλοι παραπονιούνται. Φυσικά, αν δεν έχουμε την ασφάλεια, θα αποσυρθούμε από την διοργάνωση».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Παρών ο Καρούσο στον τελικό των Play In

admin

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των playoffs της Euroleague

admin

Η Γρανάδα… επιβίωσε στη χώρα των Βάσκων

admin