Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία με ντέρμπι… πρωτιάς στον Πειραιά!

 

O Ολυμπιακός φιλοξενεί την Βουλιαγμένη στο παιχνίδι που θα καθορίσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών. 

Ολοκληρώνεται η Β΄ φάση της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη να μονομαχούν στον Πειραιά για την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν προβάδισμα δύο βαθμών, οπότε τους αρκεί μία ισοπαλία για να κρατήσουν την κορυφή, ενώ ο ΝΟΒ χρειάζεται νίκη για να προσπεράσει. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο ματς στο Λαιμό είχε λήξει ισόπαλο 10-10, όμως η πειραϊκή ομάδα επικράτησε εύκολα στα υπόλοιπα τρία φετινά παιχνίδια τους (δύο στο Champions League και ένα στο final-4 του κυπέλλου).

Από κει και πέρα, ο Απόλλων Σμύρνης χρειάζεται ένα βαθμό στον Πειραιά, απέναντι στον Εθνικό, ώστε να “κλειδώσει” την τρίτη θέση, μπροστά από τον Πανιώνιο, ο οποίος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρίσκεται στην πέμπτη θέση, αλλά, αν ηττηθεί και το Περιστέρι νικήσει τον Παναθηναϊκό στο Γουδή, η ομάδα των δυτικών προαστίων θα τερματίσει πάνω από τους Θεσσαλονικείς, καθώς ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία (επικράτησε του ΠΑΟΚ δύο φορές στην Α΄ φάση του πρωταθλήματος).

Οι δύο τελευταίοι του Γκρουπ 1, δηλαδή ο Παναθηναϊκός και ο Εθνικός, θα πάνε στα play-in μαζί με τις πρώτες δύο ομάδες του Γκρουπ 2. Η μία εξ αυτών θα είναι η Γλυφάδα, ενώ τη δεύτερη θέση διεκδικούν η ΑΕΚ (που φιλοξενεί τον ΑΝΟΓ) και ο Υδραϊκός, ο οποίος έχει πιο εύκολο έργο, καθώς υποδέχεται τον Ηλυσιακό. Η Ένωση έχει πλεονέκτημα δύο βαθμών και της αρκεί μία ισοπαλία αύριο για να περάσει στα play-in, καθώς ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία (δύο νίκες επί του Υδραϊκού στην Α΄ φάση).

Η άλλη εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής είναι ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει τον ουραγό Νηρέα Χαλανδρίου στα πλέι-άουτ. Χίος και Χανιά είναι απόλυτα ισόβαθμοι (από 25β. και τα μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με σκορ 11-8 υπέρ του εκάστοτε γηπεδούχου), με την ομάδα από το «νησί της μαστίχας» να πλεονεκτεί στη διαφορά τερμάτων. Με νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου (που θα παίξει σίγουρα στα πλέι-άουτ, κόντρα στον Ηλυσιακό), η Χίος λογικά διασφαλίζει την παραμονή της, εκτός αν οι Κρήτες νικήσουν με μεγάλη διαφορά στο Χαλάνδρι τον Νηρέα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β΄ φάσης:

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/3

Νέας Σμύρνης 16:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (Κουρτίδης, Παντελής)

Γουδή 16:00 Παναθηναϊκός-Περιστέρι (Κωνσταντινίδης, Κατσώνης)

«Π. Καπαγέρωφ» 16:00 Εθνικός-Απόλλων Σμύρνης (Δαμιανάκης, Σπανούδης)

«Π. Καπαγέρωφ» 18:00 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη (Σταυρίδης, Μπουδραμής)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 21 αγώνες)

Ολυμπιακός 61

Βουλιαγμένη 59

Απόλλων Σμύρνης 44

Πανιώνιος 42

ΠΑΟΚ 39

Περιστέρι 36

Παναθηναϊκός  25

Εθνικός 18

ΓΚΡΟΥΠ 2

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/3

Χαλανδρίου 13:45 Νηρέας Χαλ.-Χανιά (Παϊρακταρίδης, Στεφανάκης)

Ιωνικό 17:30 Χίος-Παλ. Φάληρο (Κραβαρίτης, Κυράνης)

Αλίμου 19:30 ΑΕΚ-Γλυφάδα (Αχλαδιώτης, Πολυχρονόπουλος)

«Αντ. Δημητρόπουλος» 20:30 Υδραϊκός-Ηλυσιακός (Μπιράκης, Μοίραλης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

Γλυφάδα 32

ΑΕΚ 30

Υδραϊκός 28

Χίος 25

Χανιά 25

Παλαιό Φάληρο 21

Ηλυσιακός 10

Νηρέας Χαλανδρίου 2

Σημ: Ο Νηρέας έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

* Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν στην Α΄ φάση του πρωταθλήματος.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Λαπροβίτολα: «Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια, όλα είναι στο χέρι μας»

admin

Ο πυρήνας των χούλιγκαν: Αναμένονται τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης για ηγετικά στελέχη (video)

admin

Άρης: «Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Μπέος…»

admin