Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυτό θα είναι το φορμάτ του Μουντιάλ του 2026!

 

Μετά τις… αντιδράσεις αλλά και τις δεύτερες σκέψεις που υπήρξαν, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου φέρεται να κατέληξε στον τρόπο που θα διεξαχθεί η επόμενη έκδοση της κορυφαίας αθλητής διοργάνωσης του πλανήτη.

Σύμφωνα με το “The Athletic“, το φορμάτ του επόμενου Μουντιάλ έχει ήδη αποφασιστεί. Για την ακρίβεια, απομένει μονάχα η ψήφισή του από το συνέδριο της FIFA για να γίνει επίσημο. Σε αυτό προβλέπονται αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά, αλλά και με αυτό που είχε αρχικά στο μυαλό του ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες θα αυξηθούν από 32 σε 48, όμως τα γκρουπ δε θα γίνουν 16 των τριών. Αντιθέτως, θα γίνουν 12 των τεσσάρων, μιας και θεωρήθηκε πως θα… χαθεί το σασπένς της τελευταίας αγωνιστικής αν δεν παίζουν όλοι ταυτόχρονα. Από κάθε όμιλο θα προκρίνονται οι δύο πρώτοι, αλλά και οι οκτώ καλύτεροι τρίτοι. Όλοι αυτοί θα δημιουργήσουν τη νέα νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, τη “φάση των 32”. Κάπως έτσι ο μέγιστος αριθμός αγώνων που μπορεί να δώσει μία ομάδα θα είναι πλέον οκτώ, αντί για επτά.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοργάνωση του 2026 θα διεξαχθεί σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά και Μεξικό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για να διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Ιουλίου του 2026. Οι επικεφαλείς των έξι ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου συναντήθηκαν με τον Ινφαντίνο και ήταν όλοι σύμφωνοι στο νέο σύστημα διεξαγωγής.//

Το δημοσίευμα του “The Athletic”:


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Φασούλας: «Επίτιμος πρόεδρος στην ΕΟΚ μόνο ο Γκάλης»

admin

Ρούντιγκερ: «Η βία και η τρομοκρατία είναι απαράδεκτες»

admin

Τιμή στους πεσόντες της Καισαριανής από τον ΣΕΓΑΣ, το ΕΚΑ και το ΕΚΠ

admin
Translate »
×