Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφιέρωμα “Μέρα με Χρώμα”: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η κακοποίηση των γυναικών δεν αφορά άτομα με συγκεκριμένο μορφωτικό προφίλ, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η ψυχολόγος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών & των Παιδιών Αννέτα Κιόση. Η ενδοοικογενειακή βία αφορά περίπου το 70% των κακοποιημένων γυναικών, πρόσθεσε.

Οι γυναίκες τα χρόνια της κρίσης αναγκάζονται να επιστρέφουν στο κακοποιητικό περιβάλλον λόγω οικονομικής ασφυξίας, επισήμανε η δημοσιογράφος και πρόεδρος του σωματείου «ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ» Χρύσα Σαραντοπούλου. Έτσι πολλές γυναίκες δεν έχουν χρήματα για δικηγόρο και δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο ή να φύγουν από το σπίτι.
Η μουσικοθεραπεία μπορεί πιο εύκολα να επουλώσει τα ψυχολογικά τραύματα τόνισε στην ΕΡΤ3 η καθηγήτρια του Τμ. Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Οι κακοποιημένες γυναίκες είναι κλεισμένες στον εαυτό τους και έχουν άρνηση να δεχθούν βοήθεια, πρόσθεσε η κα Ψαλτοπούλου ενώ οι κακοποιητές έιναι συνήθως άτομα που σαν παιδιά δεν είχαν όρια και δεν ένοιωσαν αγάπη και στοργή, κατέληξε.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

«Η Θεσσαλονίκη αλλιώς»- Μια εκδήλωση για τη περιβαλλοντική εικόνα της πόλης, το παρόν και το μέλλον της

admin

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό στο δήμο Παύλου Μελά με τη συμμετοχή του Αριστείδη Καμπανού

admin

Αυξημένες ανάγκες για πρώτες βοήθειες στη Χαλκιδική ενόψει της τουριστικής περιόδου- Στη Βουλή το θέμα της ετοιμότητας του ΕΚΑΒ

admin