Image default
LIFESTYLE

Βρίσκοντας τα σωστά χρώματα για το σπίτι σας

Είναι αλήθεια – δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλους όταν πρόκειται για την επιλογή χρωμάτων για το σπίτι σας. Αλλά, αν ψάχνετε για λίγη έμπνευση, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου καθώς επιλέγετε χρώματα για τους εσωτερικούς σας χώρους:

  1. Ξεκινήστε με ουδέτερα χρώματα.  Τα ουδέτερα χρώματα είναι ασφαλείς επιλογές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας κομψής παλέτας για κάθε δωμάτιο. Συνδυάζονται επίσης καλά με άλλα χρώματα και μοτίβα, οπότε αποτελούν εξαιρετικό σημείο εκκίνησης όταν δοκιμάζετε νέες εμφανίσεις ή στυλ.
  1. Επιλέξτε αντίθετα ή συμπληρωματικά χρώματα. Τα αντιθετικά χρώματα είναι εκείνα που εμφανίζονται στα αντίθετα άκρα του χρωματικού κύκλου (για παράδειγμα, το μπλε και το πορτοκαλί). Τα συμπληρωματικά χρώματα βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον χρωματικό κύκλο (για παράδειγμα, το κόκκινο και το πράσινο). Τόσο τα αντιθετικά όσο και τα συμπληρωματικά χρώματα μπορούν να κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα!
  1. Χρησιμοποιήστε τα χρώματα έμφασης με φειδώ! Τα χρώματα έμφασης είναι αυτά που ξεχωρίζουν σε έναν κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο, οπότε καλό είναι να μην τα παρακάνετε γιατί θα αποσπάσουν την προσοχή από άλλα στοιχεία του δωματίου – όπως έπιπλα, φωτιστικά δαπέδου ή έργα τέχνης! Επιπλέον, οι πολλές πινελιές μπορεί να κάνουν ένα δωμάτιο να μοιάζει ακατάστατο και όχι αριστοκρατικό και μοντέρνο
  1. Χρησιμοποιήστε τις προσωπικές σας προτιμήσεις

Το πρώτο βήμα για την επιλογή χρωμάτων για το σπίτι σας είναι να αποφασίσετε τι είδους εμφάνιση θέλετε να επιτύχετε. Οι επιλογές κυμαίνονται από πολύ παραδοσιακά έως μοντέρνα. Αν θέλετε μια κλασική εμφάνιση, τότε επιλέξτε χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σπίτια τις τελευταίες δεκαετίες. Για παράδειγμα, το μπλε και το λευκό είναι δημοφιλή από τη δεκαετία του 1950 (σκεφτείτε το Mad Men). Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε μια μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε ζωντανά χρώματα όπως το κόκκινο ή το κίτρινο που ξεχωρίζουν από τον καμβά του δωματίου σας.

 

  1. Ακολουθήστε τις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού

Υπάρχουν πάντα νέες τάσεις εσωτερικής διακόσμησης που εμφανίζονται κάθε χρόνο – μερικές πιο ενδιαφέρουσες από άλλες! Ακολουθώντας αυτές τις τάσεις θα δώσετε στο σπίτι σας ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα σπίτια στη γειτονιά του, ενώ παράλληλα θα σέβεστε την παράδοση και την ιστορία. Για παράδειγμα, η φετινή τάση είναι η εισαγωγή φυσικών στοιχείων στο σπίτι μέσω φυτών και λουλουδιών σε τραπέζια ή ράφια σε όλο το σπίτι. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια φιλόξενη αίσθηση όσο και ξεχωριστή.

Τέλος να έχετε υπόψιν σας τον φωτισμό. Είτε πρόκειται για τον φυσικό φωτισμό ή για τις επιλογές φωτισμού που θα εγκαταστήσετε να είστε σίγουροι ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Μιλήστε με κάποιον ειδικό από το κατάστημα που θα επιλέξτε το ηλεκτρολογικό υλικό προκειμένου να έχετε και μια επαγγελματική γνώμη για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαλόνια γενεθλίων: Δημιουργώντας Στιγμές

admin

Βιβλίο “Ανάσες Αγάπης” από την Καβαλιώτισσα Αναστασία Γεωργακοπούλου

admin

Τι είναι οι Πισίνες προκατ;

admin