Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βρίσκουν… χρυσή τομή

 

Η FIBA προχώρησε σε μία κίνηση…συμφιλίωσης με την Ευρωλίγκα, καθώς σύμπτυξε το πρόγραμμά της στα “παράθυρα” του Νοεμβρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, δίνοντας έτσι περιθώριο σε παίκτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση να ενισχύσουν τις Εθνικές ομάδες τους.

FIBA και Ευρωλίγκα προχώρησαν σε μια κίνηση… συμφιλίωσης, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία σύμπτυξε το πρόγραμμά της για τα προκριματικά παιχνίδια του Νοεμβρίου που αφορούν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιες ομάδες της Ευρωλίγκα να στείλουν τους παίκτες τους να αγωνιστούν με τις Εθνικές τους ομάδες.

Συγκεκριμένα, η FIBA άλλαξε τις ημερομηνίες των “παραθύρων” του Νοεμβρίου και έτσι από τις 10-11/11 και 13-14/11, μεταφέρθηκαν τα ματς για τις 11 Νοεμβρίου (Παρασκευή) και 14 Νοεμβρίου (Δευτέρα) αντίστοιχα, δείχνοντα έτσι ευελιξία. Στις 11/11 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Λετονία και υπάρχουν ελπίδες να αγωνιστούν με τη “γαλανόλευκη” οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι αυτό της Εθνικής θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο και είναι αρκετά κρίσιμος ενόψει της συνέχειάς της. Ο δεύτερος αγώνας, αυτός κόντρα στο Βέλγιο μετατέθηκε από τις 13 στις 14 Νοεμβρίου (Δευτέρα) και με αυτόν τον τρόπο οι “ερυθρόλευκοι” που υποδέχονται στις 10 Νοεμβρίου την Παρτίζαν Βελιγραδίου στο ΣΕΦ, θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την “Επίσημη Αγαπημένη” και στα δυο παιχνίδια της.

Από την άλλη μεριά, οι διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού, ο οποίος υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου την Μπασκόνια, δεν θα έχουν τη δυνατότητα στην πρώτη αναμέτρηση να ενισχύσουν την Ελλάδα στα “παράθυρα”, ωστόσο αυτό θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο δεύτερο ματς, αυτό κόντρα στους Βέλγους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η FIBA άκουσε τα παράπονα όλων των ομάδων και των παικτών της Ευρωλίγκα που δυσκολεύονταν να ενισχύσουν τις εθνικές τους ομάδες σε προσπάθειες προκριματικών παιχνιδιών, ωστόσο αναμένεται και η αντίδραση της Ευρωλίγκα και κατά πόσο αυτή θα βοηθήσει με πιθανές αλλαγές ημερομηνιών σε δικά της ματς για τους διεθνείς παίκτες.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση της FIBA δείχνει την πρόθεσή της να ρίξει γέφυρα επικοινωνίας προς την EuroLeague Basketball με έργα και όχι με λόγια, ώστε να μην είναι φορτωμένο το πρόγραμμα. Μένει να φανεί πλέον πώς θα αντιδράσει πλέον η EuroLeague Basketball σε αυτό και αν θα κάνει την δική της κίνηση για να δείξει αντίστοιχες προθέσεις, πιθανόν αλλάζοντας κάποιες ημερομηνίες σε δικά της παιχνίδια για να δώσει το περιθώριο σε όλους τους παίκτες να ενισχύσουν τις εθνικές τους ομάδες.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Πρώτη παρουσία του Ντάνι Αλβες στα δικαστήρια για να τηρήσει τους όρους αποφυλάκισης

admin

Εθελοντές… VIP στο Παρίσι

admin

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

admin
Translate »
×