Βραζιλία: Ένας νεκρός μετά από εκρήξεις έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στη Μπραζίλια

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας στη Μπραζίλια.
Το Ανώτατο Δικαστήριο εκκενώθηκε, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.
Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ένα αντικείμενο εξερράγη έξω από το δικαστήριο, χωρίς να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες. Οι τοπικοί πυροσβέστες επιβεβαίωσαν ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον τόπο του συμβάντος, αλλά δεν αναγνώρισαν το θύμα. Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν είχε οποιαδήποτε σχέση με τις εκρήξεις.
Οι δικαστές και το προσωπικό του δικαστηρίου αποχώρησαν με ασφάλεια από το κτίριο μετά το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε περίπου στις 19:30 τοπική ώρα, λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν πλάνα που υποδηλώνουν δύο εκρήξεις έξω από το δικαστήριο, με 20 δευτερόλεπτα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης έκρηξης.
Η πρώτη έκρηξη έγινε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πλάι στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέπτυξε τακτική μονάδα και πυροτεχνουργούς, που σαρώνουν την περιοχή για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Εισαγγελική πηγή έκανε λόγο για «επίθεση».
Η αστυνομία ανέφερε πως θα αρχίσει να διενεργεί έρευνα.
Ο Ζοζέ Κρισπινιάνο, εκπρόσωπος του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε ότι ο 79χρονος ηγέτης δεν βρισκόταν στο γειτονικό Προεδρικό Μέγαρο τη στιγμή της έκρηξης.
Η αστυνομία απέκλεισε κάθε πρόσβαση στην περιοχή όπου βρίσκονται το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, το Κογκρέσο και το Προεδρικό Μέγαρο.
Πηγή: Associated Press
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr