Image default
ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: Απεργία για πάνω από 10.000 εργαζόμενους στις υπηρεσίες ασθενοφόρων

Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασθενοφόρων στην Αγγλία και την Ουαλία θα απεργήσουν στις 21 και τις 28 Δεκεμβρίου με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ανέφερε σήμερα το συνδικάτο GMB, ανακοινώνοντας άλλη μια κινητοποίηση την περίοδο των Χριστουγέννων στο δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας.

Το συνδικάτο διευκρίνισε ότι στην απεργία θα μετάσχουν τα μέλη του, στα οποία περιλαμβάνονται διασώστες και βοηθοί νοσηλείας για περιπτώσεις που χρήζουν επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως και χειριστές τηλεφωνικών κλήσεων σε εννέα περιφερειακές υπηρεσίες ασθενοφόρων.

Σε ευρύ φάσμα κλάδων στη Βρετανία οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει ήδη ή ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς ο πληθωρισμός ξεπερνάει τις μισθολογικές αυξήσεις και η οικονομία βρίσκεται πιθανόν ήδη σε ύφεση.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση, αλλά η κυβέρνηση δεν τους άφησε άλλη επιλογή», δήλωσε η αξιωματούχος του GMB Ρέιτσελ Χάρισον.

Το συνδικάτο Unite είχε επίσης ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 1.600 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες ασθενοφόρων θα απεργήσουν στις 21 Δεκεμβρίου λόγω διένεξης όσον αφορά τους μισθούς.

Η δημόσια Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Βρετανίας έχει ήδη να αντιμετωπίσει προγραμματισμένες κινητοποιήσεις χιλιάδων νοσηλευτών μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους για αύξηση των μισθών.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταφύγει στον στρατό για να εξασφαλίσει την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών αν κατέβουν σε απεργία εργαζόμενοι σε θέσεις ζωτικής σημασίας.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Γεγονός το 1ο Αρωματικό Συμπόσιο στην Αθήνα

admin

Στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα οι μάνατζερ κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

admin

Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Νέα συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Παπανικολάου

admin
Translate »
×