Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βρυχηθμός πρόκρισης για τα “τρία λιοντάρια”

 

Η Αγγλία νίκησε με 3:0 την Εθνική Ουαλίας στο βρετανικό ντέρμπι, χάρη στα γκολ των Ράσφορντ (δις) και Μάουντ και η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε την πρόκριση για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποκλεισμός για τον Γκάρεθ Μπέιλ και την παρέα του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε για τους Άγγλους στο 10′. Ο Κέιν είχε χρόνο και χώρο να σημαδέψει την κίνηση του Ράσφορντ στην πλάτη της άμυνας, όμως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γουόρντ που απέκρουσε το τετ-α-τετ. Τα “τρία λιοντάρια” μπήκαν με διάθεση να πιέσουν για να βρουν το γκολ, ενώ η Ουαλία ήταν σε θέση άμυνας, επιλέγοντας να περιμένει κυρίως στο δικό της μισό γήπεδο και να χτυπήσει στην κόντρα. Παραδοσιακό βρετανικό ντέρμπι, με πολλές μονομαχίες, φάουλ και ελάχιστους κενούς χώρους, καθώς οι παίκτες του Ρόμπερτ Πέιτζ είχαν αποφασίσει να… ταμπουρωθούν και να κάνουν δύσκολη τη ζωή των Άγγλων. Οι Ουαλοί βγήκαν μπροστά μετά από αρκετή ώρα, η Αγγλία έκανε το κλέψιμο έξω από τη δική της περιοχή και έβγαλε ταχύτατη κόντρα, με την μπάλα να φτάνει στον Φόντεν που έκανε το σουτ με το αριστερό και την έστειλε εκτός εστίας στο 38′. Με το σουτ του Άλεν στο 45+5′ που έφυγε άουτ (πρώτη της τελική στο ματς), ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Ξεκάθαρα καλύτερη η Αγγλία, είχε μία μεγάλη ευκαιρία, υπεροχή μέσω κατοχής μπάλας, όμως δεν κατάφερε να γκρεμίσει το τείχος των Ουαλών, που έπαιζαν άμυνα και έψαχναν τη μία ευκαιρία για να… κλέψουν το ματς και να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αγγλία να πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό! Στο 50′ με σεμιναριακή εκτέλεση φάουλ ο Μάρκους Ράσφορντ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία της εστίας του Γουόρντ και στο 51′ ο Χάρι Κέιν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Φιλ Φόντεν να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι για το 2:0. Τα “τρία λιοντάρια” δεν σταμάτησαν εκεί. Υπέροχο προσωπικό γκολ από τον Μάρκους Ράσφορντ στο 68′, που “σόλαρε” από τα δεξιά και σκόραρε με αριστερό σουτ κάτω από τα πόδια του κίπερ των Ουαλών. Δύο γκολ στην βραδιά για τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απόλυτη κυρίαρχος η Αγγλία στο δεύτερο μέρος, πήρε δίκαια το τρίποντο απέναντι στην Ουαλία και μαζί την πρωτιά στον 2ο όμιλο, που την στέλνει πάνω στη Σενεγάλη στους “16” του Μουντιάλ.

ΓΚΟΛ: – / 50′,68′ Ράσφορντ, 51′ Φόντεν
ΔΟΚΑΡΙ: 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Τζέιμς, 61′ Ράμσεϊ /
ΚΟΚΚΙΝΗ: 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Αυτό ήταν το 104ο ραντεβού στην ιστορία των δύο ομάδων και το πρώτο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. / Ο Χάρι Κέιν έγινε ο πρώτος Άγγλος που “μοιράζει” τρεις ασίστ στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ το 2002.

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59′ Μορέλ), Αμπάντου, Νέκο Γουίλιαμς (37′ λ. τρ. Ρόμπερτς), Άλεν (81′ Κόλγουιλ), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77′ Γουίλσον), Μπέιλ (46′ Τζόνσον), Μουρ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (58′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65′ Τρίπιερ), Ράις (58′ Φίλιπς), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Ράσφορντ (76′ Γκρίλις), Κέιν (58′ Γουίλσον).//

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Αγγλία 7β. 3αγ. 2-1-0 (9:2)
  2. ΗΠΑ 5β. 3αγ. 1-2-0 (2:1)
  3. Ιράν 3β. 3αγ. 1-0-2 (4:7)
  4. Ουαλία 1β. 3αγ. 0-1-2 (1:6)
Τρία γκολ για τον Μάρκους Ράσφορντ στη διοργάνωση, με τον 25χρονο να γίνεται ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πετυχαίνει τον εν λόγω αριθμό τερμάτων σε Μουντιάλ μετά τον τεράστιο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον το 1966! (AP Photo)

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντές… VIP στο Παρίσι

admin

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

admin

Την τρόμαξε… αλλά στο τέλος μίλησε η πολυφωνία

admin
Translate »
×