Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι και στο μαιευτήριο μου έδωσαν αγοράκι. Ακόμα δεν ξέρω που βρίσκεται το δικό μου μωρό

Στο νοσοκομείο, η Oksana Kolesnikova είχε γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι, αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν πήγε να αλλάξει την πάνα του μωρού στο σπίτι και ανακάλυψε ότι η κόρη της ήταν στην πραγματικότητα αγοράκι!

Το λάθος αποκαλύφθηκε μόνο όταν φώναξε τα άλλα τέσσερα παιδιά της να παρακολουθήσουν τη νέα τους αδερφή, τη Masha, να κάνει το πρώτο μπάνιο της.

“Έβγαλα το Pampers και είδα ότι ήταν αγόρι”, είπε ο σοκαρισμένη η Oksana, 36 ετών. Είπα: “Θεέ μου, ρίξτε μια ματιά. Δεν είναι η Masha!”

Όταν γέννησε, η Oksana είπε ότι το μωρό είχε τοποθετηθεί πάνω στο στήθος της από γιατρούς και μαίες στο νοσοκομείο της στην περιοχή Βορονέζ της Ρωσίας – αλλά είδε μόνο το πρόσωπο του.

Στη συνέχεια, το παιδί μεταφέρθηκε μακριά της λόγω “κινδύνου μόλυνσης”.

“Ρώτησα μια φορά τη νοσοκόμα αν είναι αγόρι ή κορίτσι και δεν είπε τίποτα”, είπε η μητέρα στο ρωσικό κανάλι One. “Ρώτησα ξανά, καμία απάντηση. Την τρίτη φορά, φώναξε ότι ήταν κορίτσι.”

Τα έγγραφα που δόθηκαν στη μητέρα, αλλά και εκείνα που κρατήθηκαν στο νοσοκομείο ανέφεραν επίσης ότι το παιδί ήταν κορίτσι.

Ορισμένα ρωσικά νοσοκομεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα σύστημα που κληρονομήθηκε από παλαιότερη εποχή όπου υπάρχει ελάχιστη επαφή μεταξύ της μητέρας και του παιδιού μετά τη γέννηση, ακόμη και όταν το μωρό και η μητέρα – όπως στην περίπτωση αυτή – είναι υγιής.

“Σοκαρίστηκα και κάλεσα το νοσοκομείο για να τους πω ότι μου έδωσαν ένα αγόρι”, είπε η Oksana.

Φοβόταν ότι το μωρό είχε αντικατασταθεί στο νοσοκομείο – κάτι που είχε ξαναγίνει στη Ρωσία.

Οι γιατροί έκαναν ένα τεστ DNA και δήλωσαν ότι το αποτέλεσμα απέδειξε ότι η Oksana είχε λάβει το σωστό παιδί, αλλά η εκείνη δεν ήταν πεπεισμένη και απαιτησε μια δεύτερη ανεξάρτητη ανάλυση.

Η αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός στο περιφερειακό νοσοκομείο Liski, Μαρίνα Μιλάσενκο, δήλωσε: “Οι μαίες ήταν πολύ απασχολημένες. Ήταν πολύ κουρασμένες. Εκείνη την ημέρα είχαν έξι γέννες. Φυσικά, λυπούμαστε πολύ που συνέβη αυτό το περιστατικό αλλά δεν έβλαψε την υγεία ή τη ζωή κανενός. Αυτό είναι το κύριο πράγμα. Τα έγγραφα μπορούν να διορθωθούν. Για άλλη μια φορά στέλνουμε τη συγγνώμη μας στη μητέρα.”

Ωστόσο, δεν εξήγησε πώς δεν παρατηρήθηκε το σφάλμα για τις πέντε ολόκληρες ημέρες του μωρού στο νοσοκομείο. Η Oksana είπε ότι είχε παρακαλέσει να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν μυστηριωδώς.

Είπαν: “Μην ανησυχείτε, το παιδί σας είναι εντάξει, το ταΐζουμε. Θα πρέπει να μείνετε στο θάλαμο σας κάτω, θα τη δείτε όταν επιστρέψετε στο σπίτι.”

Ισχυρίστηκε ότι ο διευθυντής της κλινικής την “επέπληξε” επειδή είχε “τόσα πολλά μωρά” και απείλησε να πάρει το παιδί της μακριά.

“Όταν ήρθε η ώρα να πάω στο σπίτι μου έφερε το μωρό, δεν είπε τίποτα και μου έδωσε το παιδί.” Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, το μωρό ήταν ήσυχο, κοιμόταν και έτρωγε. Δεν αλλάξαμε τα pampers, αλλά μετά αποφάσισα να πλύνω το μωρό. Κάλεσα άλλα παιδιά να συναντήσουν τη νέα τους αδερφή και είπα “Θα πλύνουμε τη Masha μας “.

Τότε ήταν που η αλήθεια ανακαλύφθηκε.

Μια μαία ήρθε στο σπίτι της και είπε: “Δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό το λάθος.” Η Oksana απαιτεί τώρα μια νέα εξέταση DNA, επειδή αυτή που είχε διεξαχθεί από το ίδιο νοσοκομείο δεν ήταν εμπιστοσύνης.

Έχει τον φόβο ότι το παιδί έχει αντικατασταθεί και θέλει ένα ανεξάρτητο τεστ. Θέλει επίσης να τιμωρηθεί το προσωπικό του νοσοκομείου.

“Ανησυχώ ακόμα”, είπε. Ήταν η πέμπτη γέννα μου και κάθε φορά που γεννούσα μπορούσα να δω το μωρό μου αμέσως μετά τη γέννηση – αυτό δεν μου είχε ξανατύχει.”

“Τις προηγούμενες φορές έβλεπα το μωρό συνεχώς προτού φύγω από την κλινική μαζί του, αλλά αυτή τη φορά – δεν ξέρω τι συνέβη – ίσως νόμιζαν ότι επειδή ήταν το πέμπτο μωρό μου μπορούσαν να κάνουν ό, τι θέλουν. Ο γιατρός δεν ήρθε ποτέ να με δει και να μιλήσει για το μωρό. Δεν μπορούσα να δω το μωρό μου. Δεν καταλαβαίνω καθόλου τις ενέργειές τους.”

Φοβόταν ότι την αντιμετώπισαν άσχημα, επειδή δεν προσέφερε δώρα ή μετρητά στους γιατρούς, μια συχνή πρακτική σε ορισμένα νοσοκομεία για να εξασφαλίσει τη σωστή συμπεριφορά.

“Ίσως ήταν θυμωμένοι γιατί δεν τους έφερα δώρα ή χρήματα; Είμαι ακόμα συγκλονισμένη με αυτήν την ιστορία, και όλοι οι φίλοι μου είναι επίσης σοκαρισμένοι.”

The post Γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι και στο μαιευτήριο μου έδωσαν αγοράκι. Ακόμα δεν ξέρω που βρίσκεται το δικό μου μωρό appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Η απάντηση ενός μαθητή στην ερώτηση «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας» μας έκανε να νιώσουμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ !!!

admin

Η απάτn με τον μπακαλιάρο: Πώς θα καταλάβετε εάν είναι αuθεντικός

admin

Πως να επιλέξετε μπακαλιάρο και πως οι έμπоρоı προσπαθούν να σας παpαπλανńσουν

admin
Translate »
×