Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαστρονομικός προορισμός η Κερκίνη λόγω του βουβαλίσιου κρέατος

Σε γαστρονομικό προορισμό έχει εξελιχθεί η Κερκίνη, λόγω της εκτροφής βουβαλιών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες – παραγωγοί να έχουν αυξήσει το ζωϊκό τους κεφάλαιο και την παραγωγή προϊόντων.

Ο Βασίλης Αναστασιάδης συνάντησε τον Ζέλιο Μπόρα, ιδιοκτήτη εταιρείας παραγωγής-επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος και διαπίστωσε τις προοπτικές που δημιουργούνται για την τοπική οικονομία με την εκτροφή βουβαλιών.

Η ζήτηση είναι μεγάλη, καθώς το βουβαλίσιο κρέας είναι το πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη και έχει το λιγότερο λίπος, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα, εξηγεί ο κ. Μπόρας. Το κοινό ενημερώνεται πλέον και ζητά προϊόντα που περιλαμβάνουν πολλές κατηγορίες. Με αυτό το σκεπτικό παράλληλα με την εκτροφή δημιουργήθηκε και μια μονάδα τυποποίησης των προϊόντων που διατίθενται στους καταναλωτές.

Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας σε όλα τα προϊόντα, με την οποία  παρακολουθείται κάθε ζώο, καταγράφεται το ιστορικό κάθε προϊόντος, όπως: παραγωγός, ημερομηνία σφαγής και επεξεργασίας, βάρος και παρτίδα, σε κάθε φάση της παραγωγής.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο αντιτορπιλικό Βέλος

admin

Θεσσαλονίκη: Μια ξεχωριστή συναυλία από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη για τα τετραπληγικά παιδιά

admin

Καταγγελίες για προβλήματα στις υποδομές του Ποσειδωνίου Αθλητικού κέντρου- «Ανακαινίζονται τα αποδυτήρια μέχρι το τέλος του έτους»

admin
Translate »
×