Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γερμανία (17η αγωνιστική): “Μάχες” παραμονής, Ευρώπης και… πρώτης θέσης

 

Με πέντε αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα (25/1) η 17η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και τρεις ομάδες βρίσκονται στο… κυνήγι των “Βαυαρών”, που έφεραν νέα ισοπαλία χθες (24/1) κόντρα στην Κολωνία.

Με πέντε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις πέφτει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Bundesliga σήμερα (25/1), με τις ομάδες να δίνουν “μάχες” για παραμονή, έξοδο στην Ευρώπη, αλλά ακόμα και για την… πρώτη θέση μετά και τη νέα ισοπαλία της Μπάγερν με την Κολωνία στο Μόναχο.

Στο πρώτο χρονικά ματς, η Μάιντζ υποδέχεται στις 19:30 την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί “καίγονται” για νίκη, καθώς θέλουν να μπουν σε τροχιά… Champions League, αλλά θα στερηθούν τις υπηρεσίες του σούπερ σταρ τους Μπέλιγχαμ που είναι τιμωρημένος. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι αγνοούν τη χαρά της νίκης πέντε αγώνες τώρα και βρίσκονται στην 12η θέση της βαθμολογίας και στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στις 21:30 η Άουγκσμπουργκ φιλοξενεί την Γκλάντμπαχ, όπου η γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη πάση θυσία για να βγούν από την ζώνη του υποβιβασμού. Τα “πουλάρια”, δεν έχουν νικήσει ακόμα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και βλέπουν την 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη να απομακρύνεται.

Την ίδια ώρα (21:30) η Βέρντερ Βρέμης υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου. Οι πρωτευουσιάνοι με νίκη θα πλησιάσουν στο -3 από την πρωτοπόρο Μπάγερν και θα μπουν γερά στην κούρσα για μια θέση προς το επόμενο Champions League. Τρεις συνεχόμενες ήττε μετράνε οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας και στο +6 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν φιλοξενεί στις 21:30 την Μπόχουμ. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και κάνει την δική της αντεπίθεση προκειμένου να προσεγγίσει τις θέσεις των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έφτασαν τις τρεις σερί νίκες, βγήκαν από την ζώνη του υποβιβασμού και δίνουν “μάχη” παραμονής.

Τέλος, η Φράιμπουργκ φιλοξενεί στις 21:30 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε μια “μάχη” με φόντο τη δεύτερη θέση. Οι δύο ομάδες έχουν από 30 βαθμούς και με τρίποντο θα πλησιάσουν στο -3 την πρωτοπό Μπάγερν Μονάχου και θα πάρουν προβάδισμα για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 

Σάλκε-Λειψία 1:6
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία 1:1
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 0:5
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 2:2

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 

19:3Μάιντζ-Μπορούσια Ντόρτμουντ
21:30 Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
21:30 Βέρντερ Βρέμης-Ουνιόν Βερολίνου
21:30 Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπόχουμ
21:30 Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αποχώρησαν τραυματίες από το φιλικό της Γαλλίας οι Κλος και Καμαβινγκά

admin

Πρώτη παρουσία του Ντάνι Αλβες στα δικαστήρια για να τηρήσει τους όρους αποφυλάκισης

admin

Εθελοντές… VIP στο Παρίσι

admin
Translate »
×