Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιάκομπσεν: «Σπουδαίο για την Ελλάδα το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα ημιτελικά»

 

Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” μίλησε αποκλειστικά στο ertsports.gr, ενόψει της ιστορικής… σύγκρουσης των “αιωνίων” αντιπάλων, η οποία συμβαίνει για πρώτη φορά σε τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με φόντο την πρόκριση στους τελικούς του CEV Challenge Cup.

Μετά από μία… σχεδόν πενταετία στα “πράσινα”, είναι το πρόσωπο της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, είναι και αυτός που συνδέει την αρχή της ανάκαμψης του 2018 με το σήμερα. Ο λόγος για τον Άξελ Γιάκομπσεν. Πασαδόρο, αρχηγό και ηγέτη του συνόλου του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Στα 38 του πια, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και ετοιμάζεται για τα δύο… μεγαλύτερα ματς της εν Ελλάδι παρουσίας του.

Οι δύο “αιώνιοι” αντίπαλοι θα… διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Δανοαργεντινός βολεϊμπολίστας σχολίασε το ιστορικό – για το ελληνικό βόλεϊ – γεγονός, ενώ επίσης αναφέρθηκε στον Φερνάντο Ερνάντες, τις βλέψεις της ομάδας αλλά και την… πιθανή έδρα του επαναληπτικού.

«Νομίζω ότι φέτος στοχεύουμε λίγο υψηλότερα» είπε κάνοντας σύγκριση με την σεζόν 2021-2022. «Προφανώς και πέρσι στοχεύσαμε στο να προκριθούμε στον τελικό, αν και δεν το καταφέραμε. Έχουμε και αυτή τη φορά την ίδια λογική, να πάμε στον τελικό. Βέβαια ξέρουμε ότι μπροστά μας θα βρούμε τον Ολυμπιακό και αυτό θα είναι ένα… μεγάλο ντέρμπι» τόνισε. Υπενθυμίζουμε ότι, όπως πριν λίγες ημέρες κόντρα στην Οριόν, έτσι και πέρσι κόντρα στην Ισπανική Τερουέλ, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε το χρυσό σετ για να περάσει στα ημιτελικά.

Εκεί συνάντησε την τούρκικη Χάλκμπανκ, η οποία τον απέκλεισε με 6-2 σετ σύνολο. Πρωταγωνιστής εκείνου του ζευγαριού ήταν… ο Φερνάντο Ερνάντες. Ο Γιάκομπσεν δεν ξεχνάει εκείνους τους δύο αγώνες και τις εμφανίσεις του νυν συμπαίκτη του. «Ευτυχώς φέτος είναι εδώ μαζί μας (γέλια). Είναι στο πλευρό μας και αποτελεί παίκτη κλειδί για εμάς» τόνισε.

Ο Άξελ Γιάκομπσεν (αριστερά) και ο Φερνάντο Ερνάντεζ (κέντρο) μετά το τέλος ενός πόντου στον αγώνα με την Κηφισιά για την Volley League. Μαρούσι, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022. (EUROKINISSI)

Η συγκυρία στους φετινούς ημιτελικούς είναι ιστορική θα έλεγε κανείς. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα κοντραριστούν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον μία ελληνική ομάδα να διεκδικήσει το τρόπαιο στους τελικούς. Ο 38χρονος, θέλησε να σταθεί και σε αυτό. «Νομίζω πως είναι σπουδαίο γεγονός για το ελληνικό βόλεϊ» είπε αρχικά. «Πιστεύω πως θα είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Είναι σίγουρα κάτι που όλοι οι οπαδοί θα το απολαύσουν πάρα πολύ. Όλοι θέλουμε να παίξουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτούς τους αγώνες. Φυσικά ξέρουμε ότι είναι ένα τεράστιο ντέρμπι και ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι» ξεκαθάρισε, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το τι σημαίνει αυτό το ζευγάρι αγώνων.

Παράλληλα, δεν δίστασε να αναφερθεί και στον “αιώνιο” αντίπαλο, για τον οποίο ο αγωνιστικός σεβασμός δεν… περισσεύει. «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Θα είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό ζευγάρι. Περιμένουμε και τα δύο ματς να παιχτούν σε υψηλό επίπεδο» τόνισε, προϊδεάζοντάς μας για δύο σπουδαία ματς.

Για το τέλος έμεινε… το πιο καυτό ερώτημα. Αυτό που χιλιάδες φίλοι του “τριφυλλιού” ήδη σκέφτονται. «Κ.Γ. Αγίου Θωμά ή… ΟΑΚΑ;» για τον δεύτερο ημιτελικό. Οι πληροφορίες του ertsports.gr αναφέρουν πως ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει ρωτήσει ήδη για τη διαθεσιμότητα του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ομάδα μπάσκετ δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις εκείνες τις ημέρες είναι σίγουρα θετικό. Πάντως, τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμη, με την υπόθεση να ξεκαθαρίζει τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του Ολυμπιακού στο τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου, ενώ η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Φίλοι του Παναθηναϊκού, πανηγυρίζουν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων την κατάκτηση του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” για την σεζόν 2021-2022. Μαρούσι, 13 Ιουνίου 2022. (EUROKINISSI)

Ο αρχηγός των “πράσινων” πάντως ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας: «Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση. Εδώ (σ.σ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά) οι οπαδοί είναι πολύ πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Χάρη σε αυτό κάνουν μεγάλη… διαφορά για εμάς και μας βοηθούν αρκετά. Από την άλλη αν στο ΟΑΚΑ έχουμε 9-10 χιλιάδες θεατές, όπως στους τελικούς του Λιγκ Καπ πέρυσι, θα είναι επίσης πολύ βοηθητικό και ωραίο να παίξουμε εκεί. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, θα είμαι χαρούμενος με ότι κι αν αποφασίσει ο σύλλογος».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΒασίλης Αγριτάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Ισπανία (32η Αγωνιστική): Στην σκια του “el clasico”

admin

FA Cup: Σίτι και Τσέλσι στα “μαχαίρια”

admin

Πρώτο… ματς μπολ για τον Ολυμπιακό

admin