ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Γιατί ο πρώην άντρας μου ήταν κακός μαζί μου και καλός με τη νέα του σύζυγο;

Το σκεφτόσουν από καιρό, αλλά δεν έβρισκες το θάρρος να το ζητήσεις. Τελικά το ζήτησες και κατάφερες να το πάρεις. Ο λόγος περί του διαζυγίου. Δύσκολη και ψυχοφθόρα κατάσταση, δεν λέω, αλλά λυτρωτική.

Πόσα χρόνια του ζητούσες να αλλάξει και έκανε πως δεν σε ακούει; Τι άλλαξε τώρα; Έπρεπε να γνωρίσει κάποια άλλη για να γίνει ο τέλειος σύζυγος; Είναι τελείως παράδοξο και παλαβό. Τον βλέπεις να κάνει όλα όσα του ζητούσες τόσα χρόνια και δεν έκανε. Τον βλέπεις να γίνεται ο άντρας των ονείρων σου, αλλά στο πλευρό κάποιας άλλης. Η ερώτηση αυτή σου τριβελίζει το μυαλό κι ζητάς απεγνωσμένα μια απάντηση: «Γιατί τώρα και όχι τότε;».

Το e-mail που ακολουθεί μας το έστειλε μια αναγνώστριά μας την οποία παράτησε ο άντρας της με τρία παιδιά για μια άλλη:

«Παντρεύτηκε και έκανε κι άλλο παιδί. Όσο ήμασταν παντρεμένοι αράδιαζε το ένα πρόβλημα μετά το άλλο και η γκρίνια ήταν καθημερινό φαινόμενο στο σπίτι μας. Με απατούσε σε κάθε ευκαιρία και όσο κι αν πίστευα ότι θα άλλαζε, εκείνος συνέχιζε να κάνει όλα όσα με ενοχλούσαν. Δεν εργαζόταν, ενώ εγώ έκανα δύο δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα και είχα και τρία παιδιά να μεγαλώσω. Στην αρχή της σχέσης μας με χτυπούσε συχνά. Το σταμάτησε στις εγκυμοσύνες και το αραίωσε όταν γεννήθηκαν τα παιδιά. Υπήρξα πολύ δυστυχισμένη και πιο πολύ γιατί τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει. Όσο και αν τον πίεσα, όσο κι αν του παραπονέθηκα, όσο κι αν τον ικέτευσα δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία ούτε καν να σκεφτεί. Τώρα όχι μόνο εργάζεται, αλλά αγόρασε και σπίτι. Δηλώνει ευτυχισμένος και άριστος οικογενειάρχης. Τι τον έκανε ν’ αλλάξει; Γιατί να μην κάνει τις αλλαγές αυτές τότε που ήμασταν ακόμα μαζί μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε την οικογένειά μας;».

Κατανοώ απόλυτα γιατί η γυναίκα αυτή νιώθει θυμωμένη και αδικημένη. Αγαπούσε και στήριζε την οικογένειά της, εργαζόταν σκληρά και ανεχόταν την απιστία του και μαζί και την κακοποίηση. Πόσο άσχημα μπορεί να νιώθει τώρα, που εκείνος ξαναπαντρεύτηκε, έκανε άλλο παιδί και ξαφνικά βρέθηκε να βαδίζει στο δρόμο του Θεού; Εξαπατήθηκε, κακοποιήθηκε και έπρεπε να στηρίζει οικονομικά την οικογένεια και να μεγαλώνει τα τρία της παιδιά, ενώ εκείνος δεν έκανε τίποτα. Τι τον έκανε ξαφνικά να γίνει άλλος άνθρωπος;

Δύο είναι οι πιθανές αιτίες:

  1. Λένε συχνά ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Οι άνθρωποι αλλάζουν και το έχουν αποδείξει. Ένας αλκοολικός/ ναρκομανής μπορεί να αποτοξινωθεί. Ένας δολοφόνος μπαίνει στη φυλακή και σωφρονίζεται. Πολλοί μετά το διαζύγιο ή κάποιο άλλο ισχυρό σοκ κοιτάζονται στον καθρέφτη και λογοδοτούν προς τους εαυτούς τους. Αναρωτιούνται τι πήγε στραβά και τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει για να μη φτάσουν μέχρι εκεί. Όταν βρουν τι έφταιξε, αποφασίζουν να μην επαναλάβουν τα λάθη αυτά στην επόμενη σχέση τους. Οι περισσότεροι διαζευγμένοι είναι πολύ καλύτεροι σύζυγοι στο δεύτερο γάμο τους πάρα στον πρώτο αρκεί να υπάρχει θέληση.
  2. Οι αλλαγές αυτές είναι προσωρινές. Στην περίπτωση της αναγνώστριας μας η κακοποίηση που υπέστη είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα που δεν ξεπερνιέται όταν ένα άτομο μεταβεί σε μία καινούρια σχέση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο άντρας αυτός θα φερθεί με τον ίδιο τρόπο και στη νέα του σύζυγο. Το ίδιο ισχύει και με την απιστία. Αυτά τα συνήθεια δεν αλλάζουν. Αν ο τρόπος του να ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι η απιστία, δεν θα κολλήσει στο αν είναι ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος του γάμος. Επίσης. Τώρα εργάζεται. Γιατί δεν εργαζόταν παλιά; Συμφώνησαν μήπως με τη γυναίκα του να εργάζεται εκείνη και να κρατάει εκείνος τα παιδιά; Ή μήπως ήταν τεμπέλης και επέλεξε να βολευτεί σπίτι αφήνοντας τη γυναίκα του να τρέχει για όλα; Απ’ ότι φαίνεται ισχύει το δεύτερο. Η τωρινή του εργατικότητα είναι κάτι το προσωρινό και το κάνει μόνο και μόνο για να δείξει το καλό του πρόσωπο στην καινούργια του σύζυγο.

Μην ταλαιπωρείσαι και μην κουράζεις το μυαλό σου με σκέψεις του τύπου «Γιατί δεν άλλαξε για μένα;» ή «Γιατί δεν προσπάθησε;». Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ήθελε να αλλάξει. Ίσως να μη σε αγαπούσε αρκετά για να αλλάξει. Στην τελευταία περίπτωση το διαζύγιο είναι η καλύτερη λύση για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αξίζει να ζεις με κάποιον που δεν σε αγαπάει και δεν σκοπεύει να αλλάξει για να σε κάνει ευτυχισμένη.

Είσαι αρκετά έξυπνη για να καταλάβεις πότε οι αλλαγές αυτές είναι πραγματικές και ποτέ προσωρινές. Σε κάθε καινούργια σχέση βγάζουμε τον καλό μας εαυτό στην αρχή για να εντυπωσιάσουμε και μετά από το πολύ δύο χρόνια αρχίζουμε να δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Όταν η αλλαγή είναι πραγματική και όχι προσωρινή χάριν εντυπωσιασμού, να χαίρεσαι, να μη λυπάσαι. Μπορεί ο γάμος σας να μην πήγε καλά, τουλάχιστον όμως ευτύχησε στο νέο του γάμο κι ας μην άλλαξε για χάρη σου. Αυτός είναι εξάλλου ο στόχος. Να μάθουμε από τα λάθη μας και να μεταβάλουμε τις όποιες αρνητικές συμπεριφορές μας. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση οι αλλαγές αυτές είναι προς όφελος τους. Αντί λοιπόν να θυμώσεις με το γεγονός ότι άλλαξε, δες την καλή πλευρά και πες του και συγχαρητήρια.

Σταμάτα να αναρωτιέσαι γιατί δεν άλλαξε τόσα χρόνια για χάρη σου. Η σκέψη αυτή θα σε πικραίνει και θα σου στερεί την ευτυχία. Να σκέφτεσαι ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται και ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Μόνο έτσι θα προχωρήσεις και θα ευτυχήσεις σε μια νέα σχέση.

Πηγή: divorcedgirlsmiling.com

The post Γιατί ο πρώην άντρας μου ήταν κακός μαζί μου και καλός με τη νέα του σύζυγο; appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Τα χημικά που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

admin

Τι γίνεται αν βάλετε σκόρδο μέσα στο βαζάκι με το μέλι

admin

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει

admin