ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιορτή νάρκισσου στην Οξυά Πρεσπών

Οι Πρέσπες αποτελούν μία κιβωτό βιοποικιλότητας και αυτό είναι το στοιχείο, που προσελκύει περισσότερους επισκέπτες. Σήμερα, η περιοχή «βουλιάζει» και οι επισκέπτες πλημμύρισαν το λιβάδι με τους νάρκισσους, που αποτελούν προστατευόμενο είδος.

Μεζέδες, κρασί και οι παραδοσιακοί ρυθμοί των Χάλκινων από τη μπάντα της Φλώρινας πλαισιώνουν αυτή τη μοναδική γιορτή, που συμπίπτει με την ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του Νάρκισσου των Ποιητών που αφθονούν στην περιοχή.

Τα λιβάδια των Νάρκισσων είναι από τις κύριες φυσικές αξίες που συνθέτουν την ταυτότητα και το τοπίο των Πρεσπών. Ο Νάρκισσος (Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus) είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται από το προεδρικό διάταγμα 61/1981 και το λιβάδι των νάρκισσων στην Οξυά των Πρεσπών, απομεινάρι των πολύ
πιο εκτεταμένων παλιότερων εκτάσεων, προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *