Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιορτή φασολιού και τσιρονιού στις Πρέσπες

Μια γιορτή με πρωταγωνιστές τα προϊόντα της γης των Πρεσπών ξεκινά σήμερα στον ακριτικό νομό, προβάλλοντας τις τοπικές γεύσεις και τις παραδόσεις, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την κοινωνία και την οικονομία.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 μ.μ. στο Λαιμό, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Σύμφωνα με τον Μάνο Δημητρόπουλο, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Πρεσπιωτών, οι επισκέπτες θα απολαύσουν δωρεάν τα ξεχωριστά εδέσματα τα φασόλια και τα λιμνίσια τσιρόνια, είδος της ενδημικής ιχθυοπανίδας της Πρέσπας. Όλα μαγειρεμένα από τις γυναίκες της περιοχής με παραδοσιακές συνταγές, έχουν την νοστιμιά των γλυκών νερών της λίμνης.

Τα φασόλια θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ελλάδα, ενώ τα τσιρόνια, αλίπαστα και αποξηραμένα αποτελούν ιδιαίτερο πιάτο. Τα μικρά ψάρια αλιεύονται σε μεγάλες ποσότητες στις Πρέσπες και σε λίμνες όπως η μικρή και μεγάλη Βόλβη.

Μια τέτοια γιορτή δεν περιορίζεται στις γεύσεις. Το παρόν θα δώσουν και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα  και οι επισκέπτες θα χορέψουν υπό τους ήχους των χάλκινων από την Μπάντα της Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη.

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

«Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας;» στο Θέατρο Νους

admin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Περίπου 5,5 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα πρόστιμα από κλήσεις

admin

Δήμος Θερμαϊκού: Στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας

admin