Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκέλα για την Ατλέτικο!

 

Οι “ροχιμπλάνκος” προηγήθηκαν απέναντι στην Χετάφε στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”, χάρη στο γκολ του Κορέα στο 61′, αλλά ο Ουνάλ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 83′ διαμόρφωσε το τελικό 1:1 και έδωσε στους “αθουλόνες” σημαντικό βαθμό στη “μάχη” που δίνουν για τη σωτηρία.

Η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να ξεφύγει από τη Βιγιαρεάλ στη “μάχη” της τετράδας, ύστερα από την ήττα του “κιτρίνου υποβρυχίου” από την ουραγό Έλτσε. Αντιμετώπιζε την προτελευταία Χετάφε, μια ομάδα με πέντε ήττες σε πέντε αγώνες σε La Liga και Copa del Rey, παρ’ όλα αυτά απέτυχε να κάμψει την αντίστασή της, μένοντας στο 1:1 στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο” για την 20η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Κυριαρχική μπήκε στο γήπεδο η Ατλέτικο στο γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να φτάσει στα καρέ του Σόρια, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο 21′ ο Μοράτα σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 27′ ο Κόκε έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του κίπερ της Χετάφε. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτη φορά στο 29′, αλλά το σουτ του Ουνάλ πέρασε άουτ. Στο 40′ το σουτ… κεραυνός του Μπόρχα Μαγιοράλ πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ. Στο 43′ οι “ροχιμπλάνκος” έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάνε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ, αλλά ο Σόρια απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Λεμάρ μέσα από την περιοχή και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0:0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο μπήκε δυνατά, με σκοπό να… ανοίξει την άμυνα της Χετάφε. Οι “ροχιμπλάνκος” το κατάφεραν στο 61′ με τον Κορέα, ο οποίος μετά το γκολ που πέτυχε βγήκε κατευθείαν αλλαγή. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και όταν επιβεβαιώθηκε ότι μετράει ο Αργεντινός επιθετικός πανηγύρισε φορώντας το μπουφάν του στον πάγκο! Η Χετάφε βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 83′, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ουνάλ στο 83′. Το τελικό 1:1 έδωσε στους “αθουλόνες” σημαντικό βαθμό στη “μάχη” που δίνουν για την σωτηρία τους, ενώ οι “ροχιμπλάνκος” έχασαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν από τους διώκτες τους στον δρόμο για τα αστέρια του Champions League της επόμενης σεζόν.

ΓΚΟΛ: 61′ Κορέα / 83′ Ουνάλ πεν.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57′ Κόκε, 82′ Σαούλ, 90′ Ντεπάι / 2′ Τζενέ, 35′ Πόρτου, 45+2′ Αλένια, 90+5′ Μουνίρ, 90+6′ Άλβαρες
ΚΟΚΚΙΝΗ: 
ΔΟΚΑΡΙ: 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο, Κορέα (61′ Καράσκο), Ντε Πολ (85′ Ντεπάι), Κόκε, Λεμάρ (61′ Γιορέντε), Γκριεζμάν, Μοράτα (75′ Σαούλ).

Χετάφε: Σόρια, Πόρτου (90+3′ Σουάρες), Τζενέ, Ντουάρτε, Αλντερέτε, Άλβαρες, Αλένια (73′ Βιγιάρ), Αραμπάρι (77′ Μουνίρ), Μίγια (73′ Αλγκόμπια), Μαγιοράλ, Ουνάλ.

Ακολουθούν…
Ατλέτικο Μαδρίτης: Εκτός έδρας με Θέλτα (12/2).
Χετάφε: Εντός έδρας με Ράγιο Βαγιεκάνο (12/2).//

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Κάντιθ 4:1

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ – Οσασούνα 1:1
Έλτσε – Βιγιαρεάλ 3:1
Ατλέτικο Μαδρίτης – Χετάφε 1:1
22:00 Μπέτις – Θέλτα

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

15:00 Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης
17:15 Χιρόνα – Βαλένθια
19:30 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βαγιαδολίδ
22:00 Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

22:00 Ράγιο Βαγιεκάνο – Αλμερία


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ταβάρες: «Στόχος μου να μείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης»

admin

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι και μια πρόκριση μπορεί να χαθεί, η ελπίδα δεν θα χαθεί ποτέ»

admin

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

admin
Translate »
×