ΥΓΕΙΑ

Δείτε live την ενημέρωση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – 14 Σεπτεμβρίου τα πρώτα ραντεβού

Τις ημερομηνίες έναρξης των εμβολιασμών, και τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση, ανακοινώνουν αυτήν την ώρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γταμματέας Πρωτοβάθμις Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις -ενισχυμένων με την παραλλαγή Omicron- από τις Pfizer/BioNTech (Comirnaty Original/Omicron BA.1) και αναμένεται να παραληφθούν άλλες 400.000 την επόμενη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα αναμένουμε 200.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Moderna(Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η τροφοδοσία με επικαιροποιημένα εμβόλια θα συνεχιστεί και οι ποσότητες θα είναι επαρκείς για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Μέχρι το τέλος του 2022 αναμένονται τα εμβόλια που θα στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της παραλλαγής Omicron, εφόσον ανάψει το «πράσινο» φως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκρισή τους.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου
στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην περιορισμένη διάρκεια της ανοσιάς υπαγόρευσε την ανάγκη παρασκευής εμβολίων προσαρμοσμένα στα νέα στελέχη.

Τα εμβόλια αυτά στηρίζονται στην Mrna έκδοση και με βάση τις κλινικές μελέτες προκαλούν αύξηση των αντισωμάτων και καταπολεμούν την Ομικρον1 Ομικρον2 Ομικρον7 και Ομικρον5

Έχουν εγκριθεί για τις ηλικίες από 12 ετη και πάνω και προοριζονται μόνο για αναμνηστική δόση ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον βασικό εμβολιασμό.

Σημείωσε ακόμα ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια  θα πρέπει να χορηγηθούν τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Αυριο θα γίνει στην Επιτροπή η τελική επικύρωση των ομάδων στις οποίες θα πρέπει να χορηγηθούν . Όπως είπε η κα Θεοδωρίδου θα αφορά όλα τα άτομα ηλικιας άνω των 60 ετών. Άτομα ηλικίας 12 – 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, επαγγελματίες υγείας και φροντιστές ατόμων.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί με επικαιροποιημένα εμβόλια και άνοιξε η πλατφόρμα

Οι πρωτοι εμβολιασμοί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Eurolife FFH: Tίμησε και φέτος το δίκτυο συνεργατών της σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

admin

ΕΟΔΥ: Υποχώρηση στους δείκτες του κορωνοϊού – Άνω του 10% η θετικότητα της γρίπης

admin

Φαρμακεία: Γιατί μπαίνει φρένο στην εκτέλεση συνταγών αυτή την Κυριακή

admin
Translate »
×