Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν εμφανίστηκε στο παρκέ και… έμπλεξε

 

Πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελλάδα ηττήθηκε στα “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου με 80:60 από τη Λετονία. Μάλιστα, για τους φιλοξενούμενους, η νίκη που πήραν αποδεικνύεται ιστορική.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπεσε στο ρεκόρ 4-3 χάνοντας για δεύτερη φορά στους τρεις τελευταίους αγώνες των προκριματικών. Οι πιθανότητες πρόκρισης βέβαια παραμένουν υψηλές, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Από την άλλη, η σημερινή μας αντίπαλος έφτασε στο 6-1 και πανηγυρίζει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο αγώνας

Οι Λετονοί από το πρώτο λεπτό του ματς πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Με ένα πολύ γρήγορο σερί 7-0 πήραν μια καλή διαφορά και απέδειξαν ότι δεν πρέπει να τους υποτιμήσει η ελληνική ομάδα. Η αστοχία σε κάθε είδος σουτ ήταν το βασικότερο πρόβλημα της “γαλανόλευκης“. Με 2/13 τρίποντα και 5/19 δίποντα δεν μπορούσε να είναι καν απειλητική. Στρέλνιεκς, Μπέρτανς και Τίμα ξεχώρισαν, οδηγώντας τη Λετονία εκ του ασφαλούς στα αποδυτήρια με προβάδισμα οκτώ πόντων (36:28).

Η εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν διαφορετική, με την Ελλάδα να μην μπορεί να δείξει σε κανένα σημείο του τον καλό της εαυτό. Ο μόνος που ξεχώρισε έως ένα βαθμό ήταν ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να κρατήσει… όρθιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι φιλοξενούμενοι όμως συνέχισαν να κάνουν… ότι θέλουν στο παρκέ και ξέφυγαν ακόμα και στο +22 (70:48). Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Λετονία να επικρατεί με 80:60.

OΙ MVP

Πολυτιμότεροι του αγώνα αναδείχθηκαν από… κοινού οι δύο “Γιάνιδες” των φιλοξενούμενων. Ο Στρέλνιεκς τελείωσαν τον αγώνα με 19 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ ο Τίμα με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 13:16, 28:36, 63:45, 60:80


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Άρης: Μέσα οι Ρόουζ και Φετφατζίδης για τον αγώνα με την Λαμία

admin

Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα

admin

Rally Safari Κένυας – Ημέρα 1η – Με το δεξί η Hyundai!

admin
Translate »
×