Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διπλό παραμονής η ΑΕΚ | Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ

 

Η “αυλαία” της 7ης αγωνιστικής στη Β’ φάση του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών Πόλο ξεκίνησε με εμφατική επικράτηση του “Δικέφαλου του Βορρά”, νίκη… σωτηρίας για την “Ένωση”, αλλά και τις σημαντικές νίκες για τη Χίο και τη Γλυφάδα. 

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΕΚ 5-7

Ένα τεράστιο “διπλό”, που της εξασφαλίζει οριστικά την αποφυγή των πλέι άουτ, άρα και την οριστική παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και της εξαντλεί τις πιθανότητες για να διεκδικήσει ακόμα και τα πλέι ιν, πέτυχε η ΑΕΚ στην Κρήτη, όπου νίκησε με 7-5 τον ΝΟ Χανίων στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του G2 της Β’ φάσης του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών Πόλο, που επανεκκίνησε μετά την πετυχημένη αποστολή της Εθνικής ομάδας στην Ποντγκόριτσα. Η “Ένωση”, με όπλο την άμυνα και πλουραλιστικές λύσεις επιθετικά σε κρίσιμα σημεία, πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα από το δεύτερο οκτάλεπτο. Η γηπεδούχος ομάδα του Μάνθου Βουλγαράκη αντέδρασε πολύ αργά και συγκεκριμένα στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, οπότε και κατάφερε να ρίξει μεν τη διαφορά από τα 4 γκολ (2-6) στα 2, ωστόσο πρακτικά δεν είχε το χρόνο προκειμένου να φτάσει στην ανατροπή.

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-2, 2-3, 2-1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μάνθος Βουλγαράκης): Λεβεντάκης, Παππάς, Πολύζος, Μητράκης, Αγιωργούσης 1, Μπατάκης, Αποστολάκης, Χαριτάκης 1, Ντα Σίλβα, Σολεϊμάνιπακ 1, Σπάχιτς 1, Μαζοκοπάκης 1, Κουτρουλάκης, Νικολαΐδης, Χατζηκυριακάκης.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος 1, Κοκκινάκης, Βούκσεβιτς, Γαλάνης, Γκάτσος, Μαρινάγης 1, Παπάκος 1, Στελλάτος 2, Αράγια 1, Μαυρωτάς Αρ. 1, Μπακαλούμης, Ζαχόπουλος.

Διαιτητές: Κραβαρίτης, Κατσώνης

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ 8-11

Σημαντική νίκη τόνωσης ηθικού και επλίδας αποφυγής των πλέι άουτ πέτυχε στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο ο ΝΟ Χίου, καθώς επικράτησε του Ηλυσιακού με 11-8. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα ανέβηκε στους 25 βαθμούς, ενώ ο γηπεδούχος Ηλυσιακός του Τάσου Σχίζα παρέμεινε στους 10. Με μια αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση της Β’ φάσης, ο ΝΟ Χίου χρειάζεται ακόμη μια νίκη και συνδυασμό αρκετών αποτελεσμάτων για να αποφύγει τη διαδικασία των πλέι άουτ. Οι Χιώτες είχαν το πάνω χέρι από το δεύτερο οκτάλεπτο και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Κορυφαίος σκόρερ τους ο Νίκος Καρακάσης με 4 γκολ.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-4, 1-3, 4-3.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Τάσος Σχίζας): Κατσινούλας, Γκανάτσιος, Κρανιάς, Μπομπός, Μοσχοβέλης, Λεμπέσης 3, Δήμου Π. 2, Καραβιώτης, Αράι 1, Τσιστράκης, Ξυλάς 1, Αράκι 1, Ασβέστης, Σφηκάκης, Αλευρόπουλος.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Γουλφ, Μιμίδης 1, Παππάς 1, Χαλατζιάν 2, Καρακάσης 4, Κανδιόγλου 2, Τζώρτζης, Παζαΐτης, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος, Καρακούρος Ι., Αμπάζης.

Διαιτητές: Μπιράκης, Παντελής

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16-8

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ και αποδίδοντας εξαιρετικά από την αρχή έως το τέλος του ματς, πέτυχε μια σημαντική νίκη στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, καθώς επιβλήθηκε με νταμπλ σκορ 16-8 επί του Παναθηναϊκού. Το συγκρότημα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου έφθασε έτσι τους 39 βαθμούς και διατηρεί την 5η θέση που τον κρατάει μακριά από περιπέτειες και κοντά στα πλέι οφ, κερδίζοντας για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό στη Β’ φάση, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Μάζη παρέμεινε έτσι στους 25 βαθμούς, στην 7η θέση. Οι Θεσσαλονικείς ήταν απολύτως κυρίαρχοι σε όλον τον αγώνα και σε όλους τους τομείς και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, αυξάνοντας τη διαφορά μέχρι το φινάλε. Κορυφαίος σκόρερ τους και πάλι ο Μιλάρντοβιτς με 5 γκολ.

Οκτάλεπτα: 2-0, 4-3, 7-2, 3-3.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σάλεχ 1, Παπαμανωλιουδάκης 1, Προσινικλής Ν. 2, Καλαργυρός, Κεχαλάρης 2, Μιλάρντοβιτς 5, Τσολακούδης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Προσινικλής Π. 3, Κούπμαν, Κουγιούνης, Αλειφτήρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων 2, Σιαμάς Γ., Τόττης, Άντζιτς 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης 3, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 14-10

Τεράστια νίκη πρωτιάς στον G2 πέτυχε ο ΑΝΟ Γλυφάδας, στην έδρα του, καθώς επιβλήθηκε με 14-10 επί του Υδραϊκού. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη σιγούρεψε τη συμμετοχή της στα πλέι ιν του πρωταθλήματος, έχοντας πια 32 βαθμούς, έναντι 30 της ΑΕΚ που κέρδισε στα Χανιά, ενώ ο Υδραϊκός παρέμεινε στους 28. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες ομάδες από τον Όμιλο G2 θα παίξουν στα πλέι ιν μεταξύ τους και ο νικητής της σειράς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου αγώνα πλέι ιν 7ος-8ος του G1 Ομίλου για την είσοδο στα πλέι οφ, σαν ένα παιχνίδι μπαράζ. Ο ΑΝΟΓ έχτισε από την αρχή μια σημαντική διαφορά, με τον Υδραϊκό να μειώνει προς το τέλος της 3ης περιόδου, όμως στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Γλυφαδιώτες ήταν ψύχραιμοι και έφθασαν στη νίκη. Ο Υδραϊκός δεν είχε στον πάγκο του τον Νίκο Καραμάνη που είχε δεχθεί κόκκινη κόντρα στα Χανιά και την ομάδα καθοδήγησε ο συνεργάτης του, Γιώργος Πουλιόπουλος. Κορυφαίος σκόρερ για τη Γλυφάδα ο Γιαννόπουλος με 4 γκολ και για τον Υδραϊκό ο Σουζούκι πέτυχε 6.

Οκτάλεπτα: 4-2, 4-1, 1-4, 5-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Ηλιόπουλος Αλ. 1, Σαρτζετάκης, Γκαρντιγιάν, Γούντχεντ Κ. 3, Χαλυβόπουλος, Γιαννόπουλος 4, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου 1, Πούρος 2, Αγκόρτσας 1, Τσαταλιός 2, Ηλιόπουλος Νεκ.. Λεδάκης, Φωτόπουλος.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Γιώργος Πουλιόπουλος): Μάμαλης, Μπεκές, Τακάτα, Παπαδημητρίου, Γκαράνης 2, Σουζούκι 6, Μπλάνης, Ρομπόπουλος, Παπαβασιλείου, Λιαπάκης 2, Κοντονής, Μπερτόλης, Μητράκης, Δαλαμπέκης, Μουρατίδης Ε.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Κουρτίδης

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 11-7

Ο ΓΣ Περιστερίου επικράτησε του Εθνικού Πειραιά και στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τη Β’ φάση της Α1 Ανδρών Πόλο, αυτή τη φορά στην έδρα του, στο κολυμβητήριο της Χωράφας, με σκορ 11-7. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Κώστα Λούδη έφτασε στους 36 βαθμούς και βρίσκεται τρεις πίσω από τον ΠΑΟΚ, που είναι 5ος με 39, ενώ ο Εθνικός του Φάνη Κουντουδιού παρέμεινε 8ος στους 18 και οδηγείται στη διαδικασία των πλέι ιν. Κορυφαίος σκόρερ των Περιστεριωτών στο ματς ο Καρούντζος με 4 γκολ.

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 3-2, 4-3.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Αλευρίδης, Τοράκης, Πρέκας, Γερακούδης, Κουκουμάκης 2, Μπιτσάκος Χρ. 2, Καρούντζος 4, Φώσκολος 2, Χρυσοσπάθης, Μαστρογιαννάκος, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδ. 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδίος): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 2, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 2, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζηγράφος.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Κυράνης


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

H επινίκια καλημέρα του Παναθηναϊκού (video)

admin

Η Stark arena στα χρώματα του Περιστερίου (video)

admin

Συνεχίζουν στη Μαδρίτη Σβιάτεκ και Γκοφ

admin