Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διπλό… πρωτιάς η Ουγγαρία με γκολάρα Ζάλαϊ

 

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας, που δυσκολευόταν να απειλήσει την εστία του Γκουλάτσι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Τη Δευτέρα (26/9) το ντέρμπι κορυφής με την Ιταλία.

Η Ουγγαρία συνεχίζει να νικάει τα προγνωστικά στον “όμιλο του θανάτου” που βρέθηκε με Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία. Η ομάδα του Ρόσι επικράτησε με 1-0 της “μάνσαφτ” στη “Ρεντ Μπουλ Αρίνα”, πετυχαίνοντας τη τρίτη της νίκη σε πέντε παιχνίδια στον όμιλο.

Με αυτό το τρόπο ανέβηκε στους 10 βαθμούς και θα υποδεχθεί τη Δευτέρα (26/09) την Ιταλία στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου. Το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση σημείωσε ο ηγέτης της, Άνταμ Ζάλαϊ, με φανταστικό τακουνάκι μετά από κόρνερ του Σομποσλάϊ στο 18ο λεπτό.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Γερμανία να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να περιορίζει στο αμυντικό τους τρίτο τους Ούγγρους. Οι ενέργειες τον Γκουντογκάν και Σανέ στο 9′ και στο 11′ δεν κατέληξαν σε τελική προσπάθεια, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να παρεμβαίνει τελευταία στιγμή. Η Ουγγαρία στην πρώτη της τελική ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση.

Μετά το κόρνερ του Σομποσλάϊ, ο Άνταμ Ζάλαϊ έπιασε το τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι αμαρκάριστος και στην ουσία κρέμασε τον Τερ Στέγκεν για το 0-1 στο 18′. Άμεσα προσπάθησε να αντιδράσει η Γερμανία, όμως οι στατικές φάσεις που κέρδισε γύρω από την περιοχή, κατέληξαν σε ένα μακρινό άστοχο σουτ του Ράουμ. Η Ουγγαρία συνέχιζε να διατηρεί τις γραμμές της κοντά και αυτό της έδινε τη δυνατότητα να απειλεί στις αντεπιθέσεις.

Στο 39′ ο Μίλερ απείλησε με κεφαλιά τον Γκουλάτσι, μετά από σέντρα του Ράουμ, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά. Πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη για τους Γερμανούς στο 52′, με το εξαιρετικό σουτ του Σανέ από τα αριστερά στην απέναντι γωνία του Γκουλάτσι να βρίσκει στοπ στον τερματοφύλακα της Λειψία.

Στο 60′ επόμενη ευκαιρία για την ομάδα του Φλικ, με τον Κίμιχ να δοκιμάζει ένα μακρινό ξαφνικό σουτ και τον Γκουλάτσι να επεμβαίνει, αν και η μπάλα πήγαινε άουτ. Η Ουγγαρία διατηρούσε την Γερμανία μακριά από τα καρέ της, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα με προσπάθειες από τα άκρα, χωρίς να μπορούν όμως να βρουν συνεργασίες. Στο 69′, μια κεφαλιά του Σανέ από σέντρα του Χόφμαν, κατέληξε μακριά από την εστία.

Η Ουγγαρία απείλησε στην αντεπίθεση στο 72′, με τον Μάρτιν που είχε περάσει στη θέση του σκόρερ, να βρίσκεται απέναντι από τον Τερ Στέγκεν και τον Γερμανό τερματοφύλακα να τον νικάει στην εκτέλεση από πλάγια θέση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν έστω έναν βαθμό στο φινάλε, όμως εν τέλει δεν τα κατάφεραν.

Γκολ: Αν. Ζάλαϊ 18′

Κίτρινες: Κίμιχ 25′, 90′ Ρούντιγκερ / Αν. Ζάλαϊ 41′

Γερμανία (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν, Χόφμαν, Ζούλε, Ρούντιγκερ, Ράουμ, Γκουντογκάν (Μουσιάλα 70′), Κίμιχ, Μίλερ (Ενμέτσα 85′), Γκνάμπρι (Κέρερ 46′), Σανέ, Βέρνερ (Χάβερτζ 70′).

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Φιόλα, Όρμπαν, Ατ. Ζάλαϊ, Λανγκ, Νάγκι (Στάιλς 78′), Αν. Ζάλαϊ (Μάρτιν 67′), Σομποσλάι (Νέγκο 85′), Σάφερ, Κερκέζ, Γκάζνταγκ (Κλάινχαισλερ 67′).


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ορίστηκε το Game 4 των τελικών της Volley League

admin

Έμερι: «Μιλάμε με την UEFA γι’ αυτήν την κίτρινη κάρτα του Μαρτίνες»

admin

F1 GP Κίνας: Ο Φερστάπεν το Sprint της Κίνας

admin