Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Δοκιμάζεται” η Πέλλα από την κακοκαιρία-Σε δεινή κατάσταση η Αριδαία

Κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις έπληξαν τον δήμο Αλμωπίας στην Πέλλα. Ο αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κακοκαιρία που μπορεί να συγκριθεί με την πλημμύρα  του 1979, στην οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες. 20.000 στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Καλή και το Σανδάλι, ενώ τα νερά κατεβαίνουν από τα βουνά και καταλήγουν στην τάφρο 66.

Στον νομό υπήρξαν προβλήματα με κάποια ρέματα που «φούσκωσαν». Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Πικρολίμνης έγινε διάνοιξη, ώστε να απομακρυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος του νερού και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στην Αριδαία και την Σκύδρα, ζημίες προκλήθηκαν σε πολλά καταστήματα και υπόγεια στις κεντρικές πλατείες, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 84 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις.

Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Αλμωπίας, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Εφόσον κοπάσει η κακοκαιρία, ο δήμος θα προχωρήσει σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στην 3η ΥΠΕ από νοσοκομειακούς γιατρούς

admin

Καλαμάτα: Από 26 – 31 Μαρτίου το 2ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου (video)

admin

Σ. Σπανού: Η βραβευμένη σεφ με τις παραδοσιακές συνταγές

admin
Translate »
×