ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράμα: Ο κινηματογράφος ως θεραπευτικό μέσο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Dennis Nikolakou DISFF

Cinematherapy (κινηματογραφοθεραπεία) ορίζεται ως η χρήση ταινιών για την παρακίνηση και αναγνώριση συναισθημάτων ή αναζήτησης συμπερασμάτων στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Η κινηματογραφοθεραπεία συνδέεται στην πραγματικότητα με την αρχαία τέχνη της αφήγησης της ιστορίας ως εργαλείου εκπαίδευσης. Το Cinematherapy μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους θεατές να κατανοήσουν σχεδόν οποιοδήποτε θέμα, καθώς ο κινηματογράφος καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ πεδίο θεμάτων.

Από την πρώτη γνωριμία με το κοινό στην 43η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας το 2020 έως την 47η το 2024, το πρόγραμμα Cinematherapy κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ντενίς Νικολάκου, κινηματοθεραπεύτρια. Συμπληρώνοντας φέτος τον 5ο χρόνο ενεργής παρουσίας, αποτελεί ένα από πιο σημαντικά προγράμματα στο πλαίσιο των δράσεων του φεστιβάλ.

Το φετινό πρόγραμμα Cinematherapy αναδεικνύει τον κινηματογράφο ως θεραπευτικό μέσο. Μέσα από τη μαγεία της μεγάλης οθόνης, εξερευνούμε διαδικασίες ψυχικής αυτογνωσίας, απελευθέρωσης συναισθημάτων και ανάκαμψης, πρόσθεσε. Από την καθημερινή ζωή μέχρι τις βαθύτερες ανθρώπινες εμπειρίες, ο κινηματογράφος ανοίγει παράθυρα στην ψυχή και την καρδιά μας, προσφέροντας μια ευκαιρία για συναισθηματική θεραπεία και εσωτερική ανανέωση, κατέληξε.

Το Cinematherapy με μεγάλη χαρά εγκαινιάζει φέτος μια νέα δράση “Ψtalk”, μια σειρά από πάνελ συζητήσεων που συνδυάζουν την κινηματογραφική τέχνη με την ψυχοθεραπεία. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα φιλοξενήσουμε τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Γιάνναρη σε μια μοναδική συζήτηση για την ταινία του “Μια Θέση στον Ήλιο” όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και να εξερευνήσουμε τα βαθύτερα νοήματα και τις ψυχολογικές διαστάσεις της ταινίας, τόνισε η κα Νικολάκου.

Ρεπορτάζ Θ. Γωγάδης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *