Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο χρόνια χωρίς το “Θεό” του ποδοσφαίρου

 

Σαν σήμερα το 2020, ο πλανήτης σοκάρεται από την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, για πολλούς ο κορυφαίος, απ’ όσους κλώτσησαν ποτέ τη στρογγυλή θεά.

Ήταν 25 Νοεμβρίου του 2020, η ημέρα, που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έμενε άναυδος, από την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός θρύλος του αθλήματος και για πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, “υποτάχθηκε” στις καταχρήσεις, στις οποίες είχε υποβάλλει τον οργανισμό του.

Ο Ντιέγκο πάντα ξεχώριζε για το ξεχωριστό τρόπο, που “μιλούσε” στην μπάλα, για το πάθος του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός αυτού, καθώς δε δίσταζε να παίρνει θέση για πολλά από τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της εποχής.

Ο αντίκτυπός του στους γύρω του, γίνεται ξεκάθαρος στο Μουντιάλ του 1990 στα γήπεδα της Ιταλίας, εκεί που είχε καταφέρει να “διχάσει” τον ιταλικό λαό, με τους οπαδούς της Νάπολι να υποστηρίζουν τον ίδιο και όχι την Εθνική τους ομάδα.

Ο “Θεός” του ποδοσφαίρου θα παραμείνει “ζωντανός”, για όσα χάρισε στο ποδόσφαιρο, για την επίδρασή του στο λαό της Αργεντινής και στην πόλη της Νάπολι, γιατί οι “Θεοί” δεν πεθαίνουν ποτέ.

Ο Μαραντόνα μέσα σε λίγα λεπτά σημείωσε το “χέρι του Θεού” και το κορυφαίο γκολ του περασμένου αιώνα, στην αναμέτρηση με την Αγγλία:

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

O Norris ανησυχεί πως η κυριαρχία του Verstappen θα μειώσει το ενδιαφέρον των θεατών

admin

Ο Μπέλιγχαμ τα θέλει… όλα

admin

O Nico Hulkenberg στην Sauber/Audi από το 2025

admin