ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη νύχτα στην Αττική: Οι φλόγες απειλούν την Πάρνηθα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στη Χασιά

Μεγάλη μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην Πάρνηθα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από τη Φυλή, κοντά στη Μονή Κλειστών, έχει επεκταθεί και πλέον καίει πάνω από το Μενίδι, «σκαρφαλώνοντας» στην πλαγιά της Πάρνηθας.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει λίγο, αλλά η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για τον περιορισμό της.

Στις 19:20 εστάλη μήνυμα 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Ντάρδιζα να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

ΦΩΤΙΑ ΠΑΡΝΗΘΑ

Δύσκολη νύχτα στην Αττική: Οι φλόγες απειλούν την Πάρνηθα - Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στη Χασιά
Δύσκολη νύχτα στην Αττική: Οι φλόγες απειλούν την Πάρνηθα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στη Χασιά

Προληπτική απομάκρυνση 161 λεωφορείων φυσικού αερίου από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων
Το βράδυ, με πρωτοβουλία του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, μετέβησαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, για την προληπτική απομάκρυνση των λεωφορείων εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Στο συγκεκριμένο αμαξοστάσιο φιλοξενούνται λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο. Ειδικότερα, μαζί με τη διοίκηση της ΟΣΥ και το Πυροσβεστικό Σώμα, πραγματοποιήθηκε άμεσα η προληπτική απομάκρυνση 161 λεωφορείων τα οποία και διανεμήθηκαν σε άλλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ.

Έκλεισε το αθλητικό κέντρο στο Ολυμπιακό Χωριό

Την ίδια ώρα, το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, για λόγους ασφαλείας κλείνει τις πύλες του και απαγορεύει την πρόσβαση στο κοινό. Δίπλα από το προπονητικό κέντρο υπάρχει δασική έκταση και ο κίνδυνος είναι ορατός, γι’ αυτό και από την διοίκηση αποφασίστηκε να απαγορευτεί η είσοδος σε όλους.

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς έχουν ριχτεί 164 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες.

Νωρίτερα σήμερα, η φωτιά περικύκλωσε τη Μονή Κλειστών, ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψουν οι περίπου 50 μοναχές που ήταν εκεί.

21:10 Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν, συνεχίζουν τη μάχη οι επίγειες δυνάμεις

Μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα το πρωί σε Φυλή και Ασπρόπυργο. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στην Ιερά Μονή Κλειστών στη Φυλή εξελίσσεται, έχει δυναμική και κατευθύνεται ανατολικά.

Η φωτιά ξεκίνησε μεταξύ Μονής Κλειστών και Φυλής και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 50 ατόμων από τη Μονή. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των περιοχών Φυλή, Άνω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα, Πανόραμα και Άγιος Ιωάννης Ρώσος Ντάρδιζα, με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να έχουν ειδοποιηθεί με μηνύματα του 112.

Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 οχήματα ενώ από αέρος εκ περιτροπής επιχειρούσαν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πρόκειται για διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν σήμερα στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή, Αμμουδιές κοντά στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από την φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αργότερα, σήμερα το πρωί, ξέσπασε και μία τέταρτη εστία πυρκαγιάς πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

21:00 Δείτε live εικόνα από την περιοχή των Άνω Λιοσίων

The post Δύσκολη νύχτα στην Αττική: Οι φλόγες απειλούν την Πάρνηθα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στη Χασιά appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: KalimeraEllada

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *