Image default
ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση για τον ρόλο του αθλητισμού στην ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας/Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει συζήτηση με θέμα: «Ο Ρόλος του Αθλητισμού στην Ανάπτυξη των Παιδιών με Αναπηρία» στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Με δεδομένο τον ισχυρό συμβολισμό της συγκεκριμένης ημέρας, αλλά και την ανάγκη να δοθεί έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών με αναπηρία, η διεξαγωγή της συζήτησης έχει σκοπό να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματά τους.

Ο πολυδιάστατος ρόλος που κατέχει ο αθλητισμός στην ανάπτυξη των παιδιών – όπως και η ισότιμη πρόσβασή τους σε αυτόν – ενισχύουν δραστικά τη δυνατότητα διεκδίκησης ίσων ευκαιριών στην καθημερινότητά τους.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκλεκτοί καλεσμένοι συζητούν με ενσυναίσθηση, τονίζουν την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού των μαθητών με αναπηρία και αποστέλλουν μήνυμα έμπρακτου σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Action for Kids with Disabilities που σχεδιάζει και υλοποιεί το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας/Sports Excellence.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Δείτε το πρόγραμμα της συζήτησης εδώ.

Σάββατο 03/12 | 17.00-19.30

ΦΑΡΟΣ

Είσοδος Ελεύθερη

Το Σάββατο 03/12, η ομάδα χορού La timpa συμμετέχει στη δραστηριότητα Αθλητισμός για όλους, σε ένα συν-εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για παιδιά, Let’s Dance Together.

Την Κυριακή 04/12, στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, γνωρίζουμε το άθλημα Colpbol.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΔΥ: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι της ιλαράς σε οικισμούς Ρομά

admin

Καρκίνος: Καινοτόμες θεραπείες στην υπηρεσία ογκολογικών ασθενών

admin

Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό; Μελέτη δίνει την απάντηση

admin
Translate »
×