Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτική ημερίδα για τις καρδιοπάθειες: Η γνώση των πρώτων βοηθειών σώζει ζωές

Εκπαιδευτική ημερίδα για τις καρδιοπάθειες, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από άτομα κάθε ηλικίας, διοργανώθηκε με την συμμετοχή γονέων παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, σε αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία σοκάρουν, καθώς μελέτες δείχνουν ότι το 80% των περιστατικών που θα χρειαστούν πρώτες βοήθειες συμβαίνουν στο οικείο περιβάλλον, με την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων πρώτων βοηθειών να σώζουν ζωές.

Το 80% των περιστατικών που θα χρειαστούν πρώτες βοήθειες, συμβαίνουν στο οικογενειακό περιβάλλον, με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού να αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η απώλεια των αισθήσεων, η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και η χρήση αυτόματου απινιδωτή, αποτέλεσαν τα θέματα της εκπαιδευτικής ημερίδας.

Τα παιδιά που γεννιούνταν με προβλήματα καρδιάς δίνουν μία μάχη από την πρώτη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Παιδικές Καρδιές» που δημιουργήθηκε από γονείς με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, δίνοντας έμφαση στον ρόλο της πρόληψης και γνώσης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφέρεια Υγείας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Σύλλογο “Παιδικές Καρδιές”.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

«Lost my marbles»-μια επίδειξη μόδας εμπνευσμένη από τα γλυπτά του Παρθενώνα

admin

Ογκολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης- Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση χώρου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

admin

Θεσσαλονίκη: Οι τέσσερις SOS περιοχές για εκδήλωση πυρκαγιάς το καλοκαίρι

admin