ΥΓΕΙΑ

Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος σε κατοίκους τριών δήμων της Αττικής

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) τιμά την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου) με κοινωνικές δράσεις εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου και καρδιολογικού ελέγχου του πληθυσμού, προσανατολισμένο πάντοτε στον άνθρωπο, με προτεραιότητα την αξιόπιστη, επιστημονική ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν στους κατοίκους τριών μεγάλων δήμων της Αττικής, Αιγάλεω, Γαλατσίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης, υπό την αιγίδα. Θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, η δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου θα γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Αιγάλεω στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και στα Πολυιατρεία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 10 και 11 Οκτωβρίου. Ιατροί συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ θα μετρήσουν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την ολική χοληστερόλη των δημοτών και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HEART SCORE θα προσδιορίσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για τα επόμενα 10 χρόνια, παρέχοντας και τις ανάλογες συμβουλές και οδηγίες.

Επίσης, δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στα ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από γιατρούς συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ και θα περιλαμβάνει έλεγχο αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Συναγερμός από επιστήμονες για «νέα μεγάλα κύματα» covid-19


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Παναγιώτα Καρλατήρα

Σχετικές αναρτήσεις

Γεγονός το 1ο Αρωματικό Συμπόσιο στην Αθήνα

admin

Στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα οι μάνατζερ κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

admin

Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Νέα συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Παπανικολάου

admin
Translate »
×