Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εμφάνιση-απάντηση και… φωτιά στον τρίτο όμιλο

 

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Πολωνία πήρε νίκη-δήλωση κόντρα στη Σαουδική Αραβία με 2:0 για τη 2η αγωνιστική.

O ΑΓΩΝΑΣ

Με τη… φόρα που είχαν από τον ιστορικό θρίαμβο κόντρα στην Αργεντινή, οι Σαουδάραβες ξεκίνησαν τον αγώνα με δυναμική παρουσία στα πρώτα λεπτά. Ο Κανό απείλησε στο 13′, με τον Σέζνι να αποκρούει εντυπωσιακά. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, οι παίκτες του Μίχνιεβιτς ισορρόπησαν την κατάσταση, παίρνοντας αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 39′, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δημιούργησε για τον Πιότρ Ζιελίνσκι και αυτός άνοιξε το σκορ για την Πολωνία. Λίγο πριν το ημίχρονο όμως, για την ακρίβεια στο 43′, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Αλ Μπουραϊκάν ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Σέζνι τον νίκησε, ενώ στη συνέχεια της φάσης απόκρουσε και σουτ του Αλ Μπουραΐκ.

Το δεύτερο μισό έμοιαζε αρκετά με το πρώτο, με τους παίκτες του Ρενάρ να έχουν τον έλεγχο της μπάλας. Σε αυτή την περίπτωση όμως, είχαν και σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Πρώτα ο Αλ Ντασουαρί στο 55′ και μετά ο Αλ Μπουραϊκάν στο 60′ έχασαν σπουδαίες φάσεις για το 1:1. Κόντρα στη ροή του ματς, οι Πολωνοί “άγγιξαν” δύο φορές το δεύτερο γκολ, έχοντας δύο δοκάρια. Στο 63′ ο Μίλικ και στο 66′ ο Λεβαντόφσκι είδαν τη μπάλα να σταματάει στις δοκούς του Αλ Οβάις, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε. Στο 82′ ο σέντερ φορ της Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας, βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 2:0. Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Λίγο αργότερα σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τους Πολωνούς να παίρνουν μια σπουδαία νίκη.

ΓΚΟΛ: 39′ Ζιελίνσκι, 82′ Λεβαντόφσκι / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: 63′ Μίλικ, 66′ Λεβαντόφσκι / –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15′ Κίβιορ, 16′ Κας, 19′ Μίλικ – 20′ Αλ Μαλκί, 45’+4′ Αλ Αμρί
ΚΟΚΚΙΝΗ:-
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του, κάτι που δεν είχε συμβεί στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες του στη διοργάνωση.//

Πολωνία (Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Κίβιορ, Γκλικ, Κας, Μπιέλικ, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι (63′ Καμίνσκι), Μίλικ (71′ Πιάτεκ), Λεβαντόφσκι.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ Οβαΐς, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουλαϊχί, Αλ Μπουραΐκ (65′ Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μαλκί (85′ Αλ Ομπούντ), Κανό, Σ. Αλ Νταουσαρί, Αλ Ναϊτζέι (46′ Αλ Αμπέντ – 90’+5′ Μπεχεμπρί), Αλ Σεχρί (85′ Ν. Αλ Νταουσαρί).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πολωνία 4β. 2 αγ. 1-1-0 (2:0)
2. Σαουδική Αραβία 3β. 2 αγ. 1-0-1 (2:3)
3. Μεξικό 1β. 1 αγ. 0-1-0 (0:0)
4. Αργεντινή 0β. 1 αγ. 0-0-1 (1:2)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

30 Νοεμβρίου

21:00 Σαουδική Αραβία – Μεξικό
21:00 Πολωνία – Αργεντινή

Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Οι παίκτες της Πολωνίας αγκαλιάζουν τον συγκινημένο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, την ώρα που οι Σαουδάραβες είναι απογοητευμένοι για την ήττα που… έρχεται. (AP Photo)

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ζντο νίκης χωρίς τον αρχηγό δεν γίνεται (video)

admin

Ντε Τζέρμπι: «Είμαι αφοσιωμένος στην Μπράιτον»

admin

Γκουαρδιόλα: « Χωρίς Χάαλαντ, ξέρουμε για τι παίζουμε»

admin