Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ενεργοποιήσου»: συμβουλές για γρήγορη και αποδοτική εξοικονόμηση ενέργειας

Πρακτικές συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρει η WWF Ελλάδος, προκειμένου να μειωθεί το κόστος που καταβάλουν οι καταναλωτές για τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η  αλλαγή του τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια, θα διασφαλίσει το  μέλλον, επισημαίνεται από την WWF. Ο Δημήτρης Μαντέλης, υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής της WWF Ελλάς, σημειώνει ότι αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις, και, μπορεί να αντιμετωπιστούν με την ενεργή συμμετοχή όλων, προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην καθημερινότητά. «Το τελικό όφελος μπορεί να φτάσει στο 30% του κόστους κάθε καταναλωτή».

Με δεδομένο το υψηλό κόστος μετατροπής της ενεργειακής παροχή από το φυσικό αέριο σε αέριο μικρές συμβουλές αποφέρουν μεγάλο κέρδος.

Το κόστος της ενέργειας με λαμπτήρες LED είναι έως και 85% μικρότερο, ενώ το τακτικό ξεσκόνισμα των λαμπτήρων βοηθά στην καλύτερη απόδοση φωτισμού.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούμε πρέπει να βγαίνουν από την θέση αναμονής και να κλείνουν μετά την χρήση. Πρέπει να προτιμώνται τα οικονομικά προγράμματα στα πλυντήρια.

Τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται στους 19 βαθμούς τον χειμώνα, ενώ η ετήσια συντήρηση των συστημάτων συμβάλει σημαντικά στην μείωση του λογαριασμού. Επίσης, η μόνωση των εκτεθειμένων σωλήνων ζεστού νερού εξοικονομούν έως και 30% ενέργειας.

Τον χειμώνα πρέπει να χρησιμοποιούνται λεπτά και διαφανή αντηλιακά καλύπτρα, (κουρτίνες και ριντό), προκειμένου να εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φως για φωτισμό του χώρου, εξηγεί ο κ. Μαντέλης. Τον χειμώνα πρέπει να απομακρύνονται αντικείμενα και έπιπλα που βρίσκονται μπροστά από τα θερμαινόμενα σώματα.

Μεταξύ άλλων οι συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια, ακόμα και αν αυτή είναι μικρή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν «έξυπνοι» διακόπτες ή πολύπριζα με διακόπτη, ενώ η αντικατάσταση των συσκευών του σπιτιού, με νέες υψηλής ενεργειακής απόδοσης Α, οι οποίες καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια από τις παλαιότερης τεχνολογίας συσκευές είναι μια καλή επιλογή. Όλα αυτά μαζί θα εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά, από τους λογαριασμούς.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Στη Θεσσαλονίκη ο γιος του δασκάλου του Μπρους Λι – «Ο πατέρας μου παρέδιδε εδώ μαθήματα»

admin

Θεσσαλονίκη: «Άλλη Μία»-Μαθητές και μαθήτριες από το Καλλιτεχνικό σχολείο Αμπελοκήπων δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους για τη βία κατά των γυναικών

admin

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν ξανά οι εργασίες για το Flyover μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής από το ΣτΕ

admin