Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εν αρχή ην ο ήχος: Η μουσική ως μέσο θεραπείας μεταβάλλει συναισθήματα και μετουσιώνεται σε έργο

Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως φάρμακο, τόνισε στην ΕΡΤ3 η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών, Ντόρα Ψαλτοπούλου. Όπως είπε η κα Ψαλτοπούλου, η μουσικοθεραπεία, η οποία μπορεί να λειτουργήσει είτε ως βασική είτε ως συμπληρωματική θεραπεία, ενισχύοντας το υγιές κομμάτι του ανθρώπου, μέσω της δημιουργικότητας. “Όταν μοιραζόμαστε ένα συναίσθημα, αυτό μεταβάλλεται και μπορεί να μετουσιωθεί σε έργο. Το άτομο νιώθει ότι κάποιος το ακούει κι ότι έχει αξία. Νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια εκεί”, τόνισε η καθηγήτρια.

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο, Θανάση Δρίτσα, ο πρώτος ήχος που ακούει, άλλωστε, ο άνθρωπος είναι ο ήχος της καρδιάς της μητέρας που ακούει το έμβρυο….”εν αρχή ην ο  ήχος”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Η Σύγχρονη Μουσικοθεραπεία αποτελείται από πολλά μοντέλα και μεθόδους, με τις αρχές στις οποίες βασίζεται, να προσεγγίζουν εκείνες της ψυχοθεραπείας. Ωστόσο, η μουσικοθεραπεία, δίνει έμφαση στις μουσικές εμπειρίες ως εργαλείο της αυτοέκφρασης και επικοινωνίας. Η μουσικοθεραπεία χρησιμοποιείται ακόμη για την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών και νευρολογικών διαταραχών.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Πλατφόρμα συνύπαρξης με τον λύκο στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας

admin

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας (video)

admin

«Ο Επισκέπτης» του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ στο Ράδιο Σίτυ

admin
Translate »
×