ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 3 αδυνατιστικά προϊόντα – «Μην τα αγοράζετε, μην τα καταναλώνετε»

Έκκληση στους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να μην κάνουν χρήση των προϊόντων αδυνατίσματος «Trex Tea “refresh yourself”, Trex Cap, Trex+plus» κάνει ο ΕΟΦ.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός προειδοποιεί για τα εν λόγω προϊόντα, τονίζοντας ότι η μία εκ των ουσιών που περιέχει έχει αποσυρθεί, ενώ μία άλλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γαλλίας (ANSM), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: Trex Tea “refresh yourself”, Trex Cap, Trex+plus.

Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από ξένες ιστοσελίδες για την αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του ANSM, στα προϊόντα αυτά ταυτοποιήθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και σιλδεναφίλη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Η δε σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, η χρήση των συγκεκριμένων μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Eurolife FFH: Tίμησε και φέτος το δίκτυο συνεργατών της σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

admin

ΕΟΔΥ: Υποχώρηση στους δείκτες του κορωνοϊού – Άνω του 10% η θετικότητα της γρίπης

admin

Φαρμακεία: Γιατί μπαίνει φρένο στην εκτέλεση συνταγών αυτή την Κυριακή

admin
Translate »
×