Επέστρεψε στις νίκες με εκκωφαντικό τρόπο

Μετά την ήττα από τη Γεωργία, η Τουρκία επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα συνθλίβοντας το Βέλγιο με 78-63 για την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Eurobasket.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-1. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Ντάριο Γκέργκια δεν κατάφεραν να επαναλάβουν μια εμφάνιση αντίστοιχη αυτής κόντρα στην Ισπανία και “έπεσαν” στο 2-2.
Ο αγώνας
Το ξεκίνημα ήταν… εκρηκτικό για τους Τούρκους, με τους Κορκμάζ και Σενγκούν να κάνουν πρακτικά ότι θέλουν πάνω στο παρκέ. Το 7-0 του πρώτου δίλεπτου μετατράπηκε σε 20-6 στο τέλος της περιόδου. Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική, με τους παίκτες του Αταμάν να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από την άλλη, οι Βέλγοι έδειχναν να έχουν “αδειάσει” μετά και την τεράστια νίκη επί της Ισπανίας.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Βέλγοι έβγαλαν αντίδραση. Βελτιώνοντας τα ποσοστά ευστοχίας τους (47,4% εντός πεδιάς), οι τυπικά γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 24-17 και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο -7, 37-30 μπαίνοντας ξανά στην διεκδίκηση της νίκης.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν “καρμπόν” με το πρώτο. Η Τουρκία παίζοντας εξαιρετικά τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα κατάφερε να ανεβάσεις και πάλι την διαφορά της σε υψηλά επίπεδα, με την διαφορά στο 30′ να βρίσκεται στους 12, 59-47 και την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να έχει σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Τουρκία διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της. Το πάθημα με την Γεωργία, της έγινε μάθημα και δεν μπήκε σε… περιπέτειες, πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη με, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 3-1.
O MVP
Καλύτερος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Αλπερέν Σενγκούν με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον NBAer γίγαντα να δείχνει την κλάση του.
Τα δεκάλεπτα: 6-20, 30-37, 47-59, 63-78
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης