Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επίτελους χαμόγελα στη Ρεμς | “Τεσσάρα” η Τρουά στο Μονακό

 

Πρώτη νίκη για το σύνολο του Όσκαρ Γκαρθία στην Ligue 1, περνώντας με 4-2 από την έδρα της Ανζέρ. Με το ίδιο σκορ η Τρουά ταπείνωσε τη Μονακό.

Πλούσια η δράση για την πέμπτη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, με 16 γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια και πολύ σημαντικές νίκες από Ρεμς και Τρουά στις έδρες των Ανζέρ και Μονακό αντίστοιχα. “Ίδρωσαν” αλλά πήραν νίκες Λυών και Μονπελιέ. Ισόπαλη με 1-1 η Ναντ στο Στρασβούργο.

Ανζέρ-Ρεμς 2-4

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 11′ με τον Ζενέλι να εκτελεί από τη γωνία της περιοχής και τη μπάλα να αγγίζει το δοκάρι του Μπερναρντόνι. Η Ρεμς συνέχισε να έχει τον έλεγχο και πήρε “κεφάλι” στο σκορ στο 23′, με τον Μουνέτσι να εκτελεί εύστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία, κάνοντας δύο τα τέρματά της πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ίτο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την προσπάθεια του Καγιούστε. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ανζέρ βγήκε πιο δράστηρια στον αγωνιστικό χώρο και μείωσε στο 59′ με πέναλτι του Μπουφάλ, το οποίο κέρδισε ο Χούνου. Οκτώ λεπτά αργότερα ο δημιουργός έγινε εκτελεστής για να ισοφαρίσει σε 2-2.

H Ρεμς παρόλο που έμεινε με δέκα παίκτες από την αποβολή του Καγιούστε πήρε ξανά “κεφάλι” στο σκορ στο 70′, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαλόγκουν. Στο 90′ ο Φλιπς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη νίκη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Γκολ: Μπουφάλ 59′, Χούνου 68′ / Μουνέτσι 23′, Ίτο 45+1′, Μπαλόγκουν 70′, Φλιπς 90′

Λυών-Οσέρ 2-1

Η Λυών ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, με την πρώτη ευκαιρία να είναι δική της, από τον Τοκό-Εκαμπί, με τον Κοστίλ να αποκρούει εξαιρετικά στο 11′. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έδωσε την ασίστ στο 29′ για να ανοίξει το σκορ ο Τετέ με κοντινή προσπάθεια.

Στην επανάληψη η Λυών διατήρησε το ρυθμό της και έκανε δύο τα τέρματά της στο 72′, με τον Εκαμπί να σκοράρει, μετά την ασίστ που έδωσε στον Τετέ. Άμεσα όμως η Οσέρ, σα να ξύπνησει από το 2-0, βγήκε μπροστά και μείωσε το σκορ με τον Οτρέτ στο 80′.

Γκολ: Τετέ 29′, Τοκό-Εκαμπί 72′, / Οτρέτ 80′

Μονακό-Τρουά 2-4

Οι “Μονεγάσκοι”, με ανεβασμένη ψυχολογία από την ισοπαλία κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, μπήκαν “φουριόζοι” στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11′, με τον Μιναμίνο να τροφοδοτεί τον Μαριπάν, που νίκησε με καρφωτή κεφαλιά τον Γκαλόν. Η Τρουά όμως ανέβασε γρήγορα τις γραμμές της και κέρδισε πέναλτι στο 21′, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ταρντιό.

Η Τρουά μάλιστα εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Μαριπάν στο 45′, πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 45+3′ με τον Οντεμπέρτ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μπαλντέ στο 48′ έκανε το 1-3 στο 48′. Η Μονακό έδειξε σφυγμό και ισοφάρισε στο 63′ με τον Φοφανά να γίνεται αποδέκτης της ασίστ του Ντιατά. Τα πολλά κενά στην άμυνά της όμως και η αποβολή έδωσαν χώρους στην Τρουά, που σημειώσε και τέταρτο γκολ στο 78′ με τον Σαλμιέ, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Γκολ: Μαριπάν 11′, Φοφανά 63’/ Ταρντιό 22′, Οντεμπέρτ 45+3′, Μπαλντέ 48′, Σαλμιέ 78′

Μονπελιέ-Αζαξιό 2-0

Η Μονπελιέ ήθελε από την αρχή του παιχνιδιού να δείξει ότι θα είναι το “αφεντικό”, έχοντας την κατοχή και πατώντας εύκολα την περιοχή της Αζαξιό. Εκεί που το χαλούσε ήταν η τελική πάσα για να εκδηλώσει μεγάλη ευκαιρία. Πράγμα που το διόρθωσε στο 28′, με τον Μαουασά να σεντράρει και τον Νορντίν να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λερόϊ. Τα πράγματα φάνταζαν ακόμα καλύτερα για την Μονπελιέ στο 37′, όταν η Αζαξιό έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Χαμουμά να δέχεται δύο κάρτες σε 17 λεπτά.

Άμεσα όμως οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν, καθώς ο Ομλίν βρήκε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 45′. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους στο 72′ με τον Γουαχί να αξιοποιεί την ασίστ του Τσατό. Η Αζαξιό δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.

Γκολ: Νορντίν 28′, Γουαχί 72’/

Στρασβούργο-Ναντ 1-1

Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, που ήταν ιδιαίτερα φορτωμένος από τις επιλογές των προπονητών. Ουσιαστικά στην πρώτη σημαντική ευκαιρία της αναμέτρησης στο 28′, το Στρασβούργο άνοιξε το σκορ με τον Ντιαλό να σκοράρει με το κεφάλι, από την έξυπνη σέντρα του Πρσιτς.

Η Ναντ ήταν αυτή που στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να απειλήσει περισσότερο και πήρε τον έλεγχο της κατοχής. Δυσκολευόταν πάρα πολύ να βρει τελική προσπάθεια και το Στρασβούργο κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ του σκορ. Σε μια ανυποψίαστη φάση στο 86′ όμως η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού ισοφάρισε με τον Μοχάμεντ και “έκλεψε” τον βαθμό για το τελικό 1-1.

Γκολ: Ντιαλό 28′, / Μοχάμεντ 86′

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αποφόρτιση για Σπόραρ και Σχένκεφελντ

admin

Αμφίβολος ο Μπάμπα για Λεωφόρο

admin

Μιλουτίνοφ: «Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να βρω τον ρυθμό μου»

admin
Translate »
×