Επεισόδια και χημικά στο υπ. Πολιτικής Προστασίας: Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες και 12 αστυνομικοί – Τρεις προσαγωγές (vid)
Σοβαρά επεισόδια με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και την Αύρα σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης εντός και εκτός του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης. Δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν για να «σπάσουν» την κατάληψη του κτιρίου από τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη λήξη της σύμβασής τους, ζητώντας παράλληλα τη μονιμοποίησή τους.
Δείτε σχετικό βίντεο από τα επεισόδια:
Δολοφόνοι κατά #Εποχικών #Πυροσβεστών Πρωθυπουργέ αυτό είναι το ευχαριστώ σου. pic.twitter.com/0YHeAl0dXX
— Εποχικοί Πυροσβέστες (@epoxpyrosvestes) October 31, 2024
Οι εποχικοί πυροσβέστες παρά τη λήξη της διορίας για εκκένωση του κτιρίου δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση μεταξύ των ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους βγάλουν έξω από το κτίριο. Η ένταση μεταφέρθηκε και στο εξωτερικό του κτιρίου. Τα ΜΑΤ προχώρησαν μάλιστα στη χρήση χημικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων οι άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν και τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Γιώργο Ανδρούτσο έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που κάλυπτε το περιστατικό.
The post Επεισόδια και χημικά στο υπ. Πολιτικής Προστασίας: Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες και 12 αστυνομικοί – Τρεις προσαγωγές (vid) appeared first on KalimeraEllada.gr.
Μετάβαση στην Πηγή
Author: KalimeraEllada