Επιστροφή στην… κανονικότητα με οδηγό τον Σλούκα

Ο Ολυμπιακός «λύγισε» με 79-67 το Περιστέρι στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα τους στα προημιτελικά της Basket League. Ο διεθνής γκαρντ ήλθε από τον πάγκο και έδωσε ενέργεια στους επηρεασμένους «ερυθρόλευκους» από την αύρα του Φάιναλ-4 του Βελιγραδίου. Κέρδισε τις εντυπώσεις το σύνολο του Μίλαν Τόμιτς που είχε την πρωτοπορία για τρεις περιόδους.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους συνήθεις «υπόπτους», δηλαδή τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ, ενώ οι «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης» επέλεξαν τους Μπιλάλη, Μωραΐτη, Πετεγουέι, Γκιέλο και Αγκμπελίς. Η αρχή ήταν νευρική για τις δυο ομάδες, αλλά τον έλεγχο είχαν, παραδόξως, οι φιλοξενούμενοι. Ο «καυτός» Πετεγουέι σημείωσε τους 12 από τους 17 πόντους του Περιστερίου για το 8-17 με 2:19 να απομένουν για τη λήξη της πρώτης περιόδου. Από την άλλη μεριά, ο Βεζένκοβ είχε 6 πόντους. Το 11-20 στο 10’ ήλθε πίσω από τα 6.75 με προσπάθειες των Λαρεντζάκη και Σαλούστρου.
Ο αρχηγός των «κυανοκιτρίνων» είχε πάρει φωτιά και έγραψε την πρώτη διψήφια τιμή στο σκορ, 11-23, στο 11’. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τους Σλούκα, Ζαν-Σαρλ, Μάρτιν που ήρθαν από τον πάγκο και μείωσαν σε 19-26 στο 13’. Οι δύο πρώτοι συνέχισαν το… βιολί τους και ειδικά ο Έλληνας γκαρντ που με 8 πόντους (3/5 βολές) στο δεύτερο δεκάλεπτο ισοφάρισε σε 28-28 (επιμέρους σκορ 9-2) στο 17’. Όμως, οι Σαλούστρος, Μπράουν και Πετεγουέι είχαν άλλη άποψη, έπραξαν σερί 7-0 και έκλεισαν το ημίχρονο στο 35-28 υπέρ του Περιστερίου.
Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, ο Βεζένκοβ έκανε ένα γρήγορο 4-0 για το 32-35 στο 22′. Οι Μωραΐτης και Μπράουν απάντησαν άμεσα (34-40), ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» πήρε βοήθειες από τους Γουόκαπ-Φαλ και στο 25′ καταγράφτηκε το πρώτο προβάδισμα (41-40) για τους παίκτες του εκνευρισμένου Γιώργου Μπαρτζώκα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-20, 28-35, 51-54, 79-67
Περισσότερα σε λίγο…
Το άρθρο Επιστροφή στην… κανονικότητα με οδηγό τον Σλούκα εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης