Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εύκολα στον τελικό του Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός

 

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν εύκολο έργο κόντρα στον Προμηθέα Πατρών στον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού και κατάφεραν να επικρατήσουν άνετα με 93-65.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα κόντρα στους Πατρινούς και έτσι πήρε το δεύτερο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ, εκεί όπου την Κυριακή (02/10, 21:00, ΕΡΤ3) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε νωρίτερα με 72-67 του Κολοσσού Ρόδου.

Ο αγώνας

Οι Πειραιώτες άρχισαν δυναμικά την αναμέτρηση και βρήκαν σκοράρισμα από τους Βεζένκοβ και Φαλ, ωστόσο ο Προμηθέας απάντησε άμεσα με τρίποντο του Γκίκα και μια προσπάθεια του Κουλμπόκα. Οι “ερυθρόλευκοι” αν και δεν έβρισκαν ιδανικό ρυθμό στο παιχνίδι τους, κρατούσαν τα “ηνία” του σκορ με πρωτεργάτη τους τον Βεζένκοβ. Ένα τρίποντο του Κάουαν μείωσε τη διαφορά στους 4 πόντους (23-19) για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η εξαιρετική παρουσία του Τόμας Ουόκαπ και η έλευση του Κώστα Σλούκα στο παρκέ στην αρχή της δεύτερης περιόδου, έδωσαν κάποιες επιθετικές λύσεις στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο το σύνολο του Μάκη Γιατρά με νέο τρίποντο του Κάουαν έμεινε κοντά στο σκορ (26-22, 13′). Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά στους 11 πόντους για πρώτη φορά σήμερα (38-27) χάρη σε καλάθι που πέτυχε ο Πίτερς. Η κατάσταση του ματς δεν άλλαξε για το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους τυπικά γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 13 πόντους διαφορά (47-34).

Ο Ολυμπιακός άρχισε με εξίσου δυναμικό τρόπο την τρίτη περίοδο της αναμέτρησης και “έσφιξαν” την άμυνά τους, με αποτέλεσμα να κρατήσουν χαμηλά τους Πατρινούς στο σκορ. Ο Τσαϊρέλης στο 25′ μείωσε με μια ατομική ενέργεια στους 16 πόντους (56-40), ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” πάτησαν το “πόδι στο γκάζι”. Με κύριους εκφραστές τους τον Ουόκαπ και τον Πίτερς, οι Πειραιώτες “εκτόξευσαν” τη διαφορά στους 21 πόντους (69-48) για την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Με την είσοδο του Λούντζη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε “στροφές” και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και στους 28 πόντους (79-51, 33′). Οι Γκίκας και Κάουαν προσπάθησαν να βελτιώσουν την επιθετική λειτουργία των Πατρινών, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” ήλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβληθεί με 93-65, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Σούπερ Καπ.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 47-34, 69-48, 93-65


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Mε Μπάουμαν η αποστολή του ΟΦΗ για τον Ατρόμητο

admin

Μία αγωνιστική κεκλεισμένων στην ΑΕΚ

admin

Ο Άρης θα τιμήσει τις ομάδες του ’70 και του ’80

admin
Translate »
×