«Ζεσταίνεται» η αγορά τροφίμων στη Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα

Τα μαχαίρια παίρνουν φωτιά στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης. Στο Καπάνι, οι κρεοπώλες έχουν κρεμάσει στα τσιγκέλια αρνιά και κατσίκια και είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Χαρτί και μολύβι έχουν πάρει οι περισσότεροι καταναλωτές υπολογίζοντας καλεσμένους και κόστος χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Αρκετοί είναι αυτοί που ήδη κάνουν τις αγορές τους ενώ άλλοι πάλι περιορίζονται σε έρευνα αγοράς.
Ενδεικτικά οι τιμές στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης κυμαίνονται για τα αρνιά και τα κατσίκια στα 11-12 ευρώ το κιλό, χοιρινό στα 9.5 ευρώ το κιλό και γαλοπούλες εισαγωγής στα 8.99 ευρώ το κιλό.
Ανοδική είναι η πορεία και σε ορισμένα είδη οπωροκηπευτικών, όπως μπρόκολο και κουνουπίδι που αγγίζει μέχρι και τα 3 ευρώ το κιλό. Δώρα και προσωπικές ανάγκες ακολουθούν μετά τις αγορές τροφίμων τονίζουν οι καταναλωτές.
Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 09.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.
Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού