Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο άλλαξε εντελώς τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο»

 

Ο παλαίμαχος κεντρικός μέσος της “σελεσάο” παραχώρησε δηλώσεις σε ντοκιμαντέρ της FIFA, για το Μουντιάλ που κατέκτησε η Βραζιλία το 2002, αλλά και όλα τα θετικά στοιχεία που αποκόμισε από όλη αυτή την εμπειρία.

Η FIFA, πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ένα κίνημα, που θα έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους ανθρώπους και αναδείξει την ισότητα και την ενότητα, μέσα από το ποδόσφαιρο. Στο “Football Unites the World“, μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες και προσωπικές ιστορίες, πολλοί ποδοσφαιριστές που διέπρεψαν με τις εθνικές τους ομάδες, αποκαλύπτοντας πως το ποδόσφαιρο τους έσφιξε σαν μία… γροθιά, όταν τα πράγματα δυσκόλευαν.

Στο τελευταίο επεισόδιο, καλεσμένος ήταν ο θρυλικός μέσος της Εθνικής Βραζιλίας, ο οποίος έχει περάσει και από τη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο 46χρονος πλέον, Ζιλμπέρτο Σίλβα, αποκάλυψε όλες τις στιγμές που έζησε με το εθνόσημο στο στήθος το 2002, όταν η Βραζιλία κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου. Επιπλέον, χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο σαν ένα μεγάλο σχολείο, το οποίο όπως ανέφερε είχε την τύχη να το ζήσει για 20 χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα:

«Έχουν περάσει ήδη 20 χρόνια. Ο χρόνος κυλά και υπάρχουν πολλές αναμνήσεις που έρχονται στο μυαλό μου κάθε μέρα. Είναι μέρος της ζωής μου να ανατρέχω σε αυτά, να ανοίγω «κουτάκια» αναμνήσεις στο μυαλό μου και να ξετυλίγω πράγματα, εικόνες, μηνύματα και στιγμές στις οποίες η ζωή μου άλλαξε εντελώς. Άλλαξε εντελώς τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μου έδωσε πολύ μεγαλύτερη ευθύνη όσον αφορά το τι κάνω στο ποδόσφαιρο, το τι συνεισφέρω, για τα πράγματα που μπορώ να μιλήσω. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις κάνει κάτι ξεχωριστό και γίνεσαι κάποιου είδους πρεσβευτής του παιχνιδιού. Εμπνέεις τους ανθρώπους, τις νεότερες γενιές και τους δίνεις το καλύτερο δυνατό παράδειγμα, ώστε να μπορούν να πάνε και να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κι αν αποφασίσουν να κάνουν. Πρέπει να αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη. Είναι καθήκον μας.

Το ποδόσφαιρο είναι μια φανταστική αφορμή για να φέρνεις ανθρώπους κοντά, να συναντάς και να μιλάς με άλλους, να αναπτύσσεις την πνευματική και ψυχική σου δύναμη γιατί πρέπει να περάσεις από μια πολύ δύσκολη διαδικασία για να γίνεις ποδοσφαιριστής. Γι’ αυτό έλεγα πάντα ότι αν αφήσουμε στην άκρη τις δεξιότητες και να δούμε όλα τα πράγματα που μπορείς να μάθεις μέσα από το ποδόσφαιρο, είναι ένα υπέροχο σχολείο της ζωής. Είχα την τύχη να πάω σε αυτό το σχολείο για 20 χρόνια».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Σύγχρονο και λειτουργικό το κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ

admin

Στις ΗΠΑ οι Διαμαντίδης και Καλαμπόκης

admin

Αποφόρτιση για Σπόραρ και Σχένκεφελντ

admin
Translate »
×