ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας από μικρούς φιλάθλους, στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

w01-183528111111

Το ηχηρό μήνυμα «πως ο αθλητισμός ενώνει» έστειλαν σήμερα από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού, η μικρή Μάγια και τρία παιδιά με αναπηρία ο Γιάννης, o Λέανδρος και ο Σπύρος. Φορώντας φανέλες και κασκόλ των αγαπημένων τους ομάδων, του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αντίστοιχα, φώναξαν «Άλκη ζεις» στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου έχασε τη ζωή του ο νεαρός φοιτητής την 1η Φεβρουαρίου του 2022, σε τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Μαζί τους, στην ίδια παιδική παρέα, και η μικρή Μάγια. Και οι τέσσερις άφησαν από ένα λουλούδι στο σημείο όπου σημειώθηκε η στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων που οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη.

Παρών στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν και ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, Αριστείδης Καμπανός, ο οποίος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά. Ο κ.Καμπανός πλησιάζοντας τον Λέανδρο, που ήταν ντυμένος στα ασπρόμαυρα της ομάδας του, αφού τον χαιρέτισε θερμά του είπε: «Φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

«Δεν έχει σημασία ότι ο ‘Αλκης υποστήριζε άλλη ομάδα κι όχι τον ΠΑΟΚ. ‘Ολες οι ομάδες είναι καλές αρκεί να είμαστε φιλικοί μεταξύ μας και αγαπημένοι» απάντησε ο μικρός μαθητής, για να πάρει τα εύσημα από τον κ.Καμπανό, που πρόσθεσε: «Εάν το μήνυμά σου το λάβει ο κόσμος, η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη. Εσένα θα σ’ακούσουν γιατί έχεις μεγάλη καρδιά».

«Ο ‘Αλκης είναι ψηλά στον ουρανό και σας βλέπει και έχει ένα αστραφτερό χαμόγελο», συνέχισε ο μικρός απευθυνόμενος προς τον κ.Καμπανό. «Είναι στην καρδιά μας και χαίρεται γιατί κάτι αλλάζει», του απάντησε ο μπαμπάς του ‘Αλκη. Ο κ.Καμπανός συνομίλησε τόσο με τον Γιάννη, τον μικρό φίλαθλο του ‘Αρη και τον ρώτησε ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης, λαμβάνοντας ως απάντηση «ο Γκάλινατ», ενώ την ίδια ερώτηση έκανε και στον Σπύρο ο οποίος του απάντησε πως αγαπάει πολύ τον Μάνταλο της ΑΕΚ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτή την εκδήλωση», είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο μικρός Λέανδρος, ο οποίος πέρα από τον Άλκη αναφέρθηκε και σε άλλα θύματα της οπαδικής βίας, στον Μιχάλη και το Νάσο. «Είμαστε φίλοι, δεν έχει σημασία η ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας μας» είπε ο Σπύρος, που φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο Γιάννης με το κιτρινόμαυρο κασκόλ του Άρη περασμένο στο λαιμό, που έχει πάει σε πολλά γήπεδα για να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται μαζί με τα άλλα παιδιά. Το κορίτσι της παρέας, η Μάγια, πρόσθεσε πως βρίσκεται στο σημείο της δολοφονίας για να δείξει πως «δεν έχει σημασία τί ομάδα είμαστε, αλλά έχει σημασία η ψυχή μας και αυτό που αγαπάμε».

Από την πλευρά της Δομής 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το ‘Ονομα του ‘Αλκη ο εκπρόσωπος, Λευτέρης Παπάς, είπε πως στόχος των δράσεων είναι να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα. «Ο ‘Αλκης ενώνει οριζόντια και κάθετα την Ελλάδα. Όπως μας ενημέρωσαν, αυτό που έγινε σήμερα στη Βουλή δεν έχει ξαναγίνει να ψηφιστεί ομόφωνα και από τους 300 βουλευτές», είπε ο κ.Παπάς αναφερόμενος στην καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου».

Πηγή+φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Στη μνήμη του Άλκη Καμπανού η 1η Φεβρουαρίου Ημέρα Φιλάθλου

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *