Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αύξηση της εγκληματικότητας και τα θέματα ασφάλειας κύρια ζητήματα σε συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Η αύξηση της εγκληματικότητας και τα θέματα ασφάλειας απασχόλησαν και τους δημάρχους στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για ενίσχυση τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της συνεδρίασης παρουσία, μάλιστα της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δήμαρχοι τόνισαν πως η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» και πως συνεχόμενα είναι τα παράπονα των δημοτών τους ενώ και η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχθηκε τις βασικές πληγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομή.

Μάλιστα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής είπε ότι είναι διατεθειμένος να δει πολύ σοβαρά την κατάσταση και να ενισχύσει αρκετούς δήμους της Θεσσαλονίκης ώστε να έχουν τουλάχιστον τρία περιπολικά αλλά και να ενισχυθούν σε προσωπικό.

Οι δήμαρχοι ανέφεραν πως το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να δει πολύ σοβαρά το θέμα ενώ σημείωσαν ότι η δημοτική αστυνομία μπορεί να πάρει κάποια από τα καθήκοντα ΕΛ.ΑΣ. όπως η επίβλεψη της αντικαπνιστικής νομοθεσίας ή η επίδοση κλήσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin