ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βικτόρια Χίσλοπ στην ΕΡΤ3: «Ταράζομαι, ανατριχιάζω – Αυτό είναι το κίνητρό μου στη συγγραφή»

Η Βικτόρια Χίσλοπ υπογράφει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Το Ειδώλιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Η διάσημη Βρετανή συγγραφέας παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και την Όλγα Δαδίνη την πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη για το νέο της βιβλίο.

«Γενικά με όλα τα βιβλία μου έχω βρει μία αδικία και ασχολούμαι με αυτήν. Κάποιο έγκλημα, κάτι, που δεν έπρεπε να γίνει, κάτι αληθινό. Αυτό είναι το κίνητρό μου», ανέφερε αρχικά για την αφορμή, που της έδωσε την ευκαιρία να γράψει το νέο της μυθιστόρημα.

Όπως δήλωσε είναι αυτοδίδακτη συγγραφέας και η έμπνευση μπορεί να έρθει σε ένα λεπτό. «Δεν ξέρω πότε μπορεί να έρθει και αυτή είναι η βόμβα, που σκάει. Αυτό έγινε και με «Το Νήμα». Πρώτη φορά περπάτησα μόνη μου στη Λεωφόρο Νίκης την πρώτη φορά, που ήρθα στη Θεσσαλονίκη, είδα το μνημείο για τους Εβραίους και σοκαρίστηκα. Κάτι με ταράζει έντονα κι έχω μια πολύ συγκεκριμένη αντίδραση, να ανατριχιάζω. Αν δεν μου συμβεί αυτό, χωρίς κάτι πολύ συναρπαστικό, ξαφνικό, δεν έχω το κίνητρο. Αφού είδα το μνημείο των Εβραίων, δύο χρόνια διάβασα τόσο για τους Εβραίους όσο και για τη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Για το πώς εξηγεί αυτή τη λατρεία, που έχει για την Ελλάδα η Βικτόρια Χίσλοπ αναφέρθηκε στο φως και το μπλε της θάλασσας. «Αυτό μου δίνει ενέργεια, είμαι χαρούμενη στην Ελλάδα», τόνισε.

Η Βικτόρια Χίσλοπ είναι πρέσβειρα της δράσης «Κνωσός 2025» και βοηθά για τη συγκέντρωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση ενός νέου ερευνητικού κέντρου για αρχαιολόγους στην Κνωσό, κάτι που προέκυψε όταν ήταν πριν από αρκετά χρόνια στην Κρήτη, όπως λέει η ίδια.

Αποκαλύπτει πως γράφει τα κείμενά της στα αγγλικά καθώς το επίπεδό της στην ελληνική γλώσσα είναι λίγο παιδικό αλλά στο μέλλον θέλει να γράψει και στα ελληνικά.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *