Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Δανία διαμαρτύρεται κατά του Κατάρ

 

Οι Σκανδιναβοί αντιτίθενται για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρατηρούνται στη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, μέσα από τον σχεδιασμό των εμφανίσεών τους.

Η Εθνική Δανίας σε συνεργασία με την εταιρία που την ντύνει, διαμαρτύρεται κατά του Κατάρ, μέσα από τις φανέλες της. Οι λεπτομέρειες της εμφάνισης, όπως και το λογότυπο της Ομοσπονδίας, είναι το ίδιο χρώμα με τη φανέλα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hummel Sport (@hummelsport)

«Με τη φανέλα της Δανίας, θέλουμε να στείλουμε διττό μήνυμα. Δεν είναι εμπνευσμένη μόνο από το Euro του 1992, αλλά και μία διαμαρτυρία κατά του Κατάρ για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό οι λεπτομέρειες της εμφάνισης δεν είναι εμφανείς. Δεν θέλουμε να είμαστε ορατοί σε ένα τουρνουά που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές. Στηρίζουμε την εθνική Δανίας, αλλά δεν στηρίζουμε και το Κατάρ», εξηγεί μεταξύ άλλων η σχεδιάστρια εταιρία, ενώ για την τρίτη φανέλα, τη μαύρη, αναφέρει:

«Μαύρο. Το χρώμα του πένθους. Το τέλειο χρώμα για την τρίτη φανέλα της Δανίας για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ενώ υποστηρίζουμε την εθνική ομάδα της Δανίας σε όλη τη διαδρομή, αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την υποστήριξη για ένα τουρνουά που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Θέλουμε να κάνουμε μια δήλωση σχετικά με το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ και τη συμπεριφορά του προς τους μετανάστες εργάτες που έχτισαν τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της χώρας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hummel Sport (@hummelsport)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Στην τετράδα ο ΠΑΟΚ έθεσε εκτός Ευρώπης τον Απόλλων Σμύρνης

admin

Φαλ: «Μείναμε ενωμένοι, δεν τα παρατήσαμε και είμαι περήφανος»

admin

Κάνααν: «Μείναμε ενωμένοι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα»

admin