Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διαχείριση του πένθους και της απώλειας- Τα σωστά και τα λάθη που κάνουμε

Screenshot_2

Όλοι έχουμε βιώσει μια απώλεια στη ζωή μας, πώς όμως μπορεί κανείς να διαχειριστεί το πένθος; Ένα θέμα για το οποίο γίνεται λόγος μεν αρκετά, αλλά πολλές φορές δε μιλάμε ανοιχτά.

«Η αυτοκτονία θεωρείται ένα πένθος ταμπού, ή ο θάνατος κάποιου που τελεί μια αξιόποινη πράξη», αναφέρει η Ιωάννα Καλώτα, σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια- επόπτρια GESTALT.

«Το πένθος είναι μια μεγάλη ομπρέλα που περιλαμβάνει πολλά κομμάτια, όπως το κομμάτι του σοκ, δηλαδή όταν έχουμε έναν αιφνίδιο θάνατο», αναφέρει από την πλευρά της η κ.Δέσποινα Καρπούζα, ψυχολόγος Α.Π.Θ – ψυχοθεραπεύτρια GESTALT, και αναλύει το πώς ένα παιδί βιώνει μια απώλεια.

Σημαντικό στοιχείο επίσης σύμφωνα με τις ειδικούς είναι πώς στεκόμαστε δίπλα σε έναν άνθρωπο που πενθεί. Όπως λέει η κ.Καλώτα: «σημαντικό δεν είναι τι λέμε, αλλά βοηθητικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε κάποιον με σιωπή». Στόχος είναι να ενσωματώσει κάποιος την απώλεια στη ζωή του για να μπορέσει να προχωρήσει και να μην εγκλωβιστεί.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθήματα κατάρτισης για νέους αγρότες από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα

admin

Στη Θεσσαλονίκη ο γιος του δασκάλου του Μπρους Λι – «Ο πατέρας μου παρέδιδε εδώ μαθήματα»

admin

Θεσσαλονίκη: «Άλλη Μία»-Μαθητές και μαθήτριες από το Καλλιτεχνικό σχολείο Αμπελοκήπων δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους για τη βία κατά των γυναικών

admin