Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εικόνα της βιοτεχνίας στη Θεσσαλονίκη- «Ο καταναλωτής ψάχνει το made in Greece»

Τα τελευταία χρόνια αρκετές βιοτεχνίες είχαν βάλει λουκέτο, αλλά φαίνεται και πάλι ότι η βιοτεχνία παίρνει τα πάνω της με νέους ανθρώπους να μπαίνουν στο χώρο και να θέλουν να επαναφέρουν τις παλιές καλές εποχές.

Η Αγγελική Γούση, υπεύθυνη πωλήσεων βιοτεχνίας ρούχων αναφέρει σχετικά: «η ελληνική αγορά και βιοτεχνία στοχεύει στην ποιότητα και ο καταναλωτής έχει αποφασίσει ότι το διαχρονικό είναι η ποιότητα και έχει αρχίσει και ψάχνει ξανά το «made in Greece». Η πορεία της βιοτεχνίας από το 1980 είχε μηδενίσει και τώρα τελευταία υπάρχει μία άνοδος. Είναι δύσκολη η εύρεση προσωπικού, γιατί το να είσαι κόφτης, κεντηματάς είναι ειδικότητες που θέλουν γνώσεις και τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Σημαντικός παράγοντας για την ελληνική βιοτεχνία, είναι η επαναλειτουργία της υφασματοποιΐας, καθώς δεν είναι εύκολα προσβάσιμη η πρώτη ύλη».

Μαθητές από ΕΠΑΛ, σχολείο Κωφών ειδικό σχολείο Πυλαίας – Χορτιάτη πραγματοποίησαν επίδειξη μόδας -ρούχα, είδη και αξεσουάρ- από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

«Έδωσαν στα υλικά καινούρια ζωή. Η προσπάθεια μας είναι μέσα από τη βιωματική δράση οι μαθητές να εφαρμόσουν τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας», αναφέρει η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Νικήτης, Κανέλα Σκουλίδου.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Σχετικές αναρτήσεις

Στη Θεσσαλονίκη ο γιος του δασκάλου του Μπρους Λι – «Ο πατέρας μου παρέδιδε εδώ μαθήματα»

admin

Θεσσαλονίκη: «Άλλη Μία»-Μαθητές και μαθήτριες από το Καλλιτεχνικό σχολείο Αμπελοκήπων δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους για τη βία κατά των γυναικών

admin

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν ξανά οι εργασίες για το Flyover μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής από το ΣτΕ

admin