Image default
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εξίσωση της παραγωγικότητας

Η παραγωγικότητα είναι ένα μέτρο του πόσα καταφέρνετε σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα. Αν δεν είστε παραγωγικοί, τότε είτε δεν κάνετε αρκετά πράγματα είτε χρειάζεστε πολύ χρόνο για να τα κάνετε.

Η παραγωγικότητα είναι σημαντική για όλους, από τις μαμάδες που μένουν στο σπίτι μέχρι τους διευθύνοντες συμβούλους. Αν είστε παραγωγικοί, θα αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας, θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και χρήματα και θα είστε ακόμη και πιο υγιείς από κάποιον που δεν είναι τόσο παραγωγικός.

Πώς να αυξήσετε την παραγωγικότητα;

Πώς μπορείτε λοιπόν να αυξήσετε τη δική σας παραγωγικότητα; Υπάρχουν μερικοί βασικοί τομείς που πρέπει να αντιμετωπιστούν:

1) Διαχείριση του χρόνου – Είναι σημαντικό οι καθημερινές σας δραστηριότητες να είναι δομημένες με βάση αυτά που πρέπει να γίνουν και όχι με βάση ό,τι έρχεται πρώτο. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κάνετε πράγματα αν η μέρα σας είναι γεμάτη με πράγματα όπως το να παίρνετε τα παιδιά από το σχολείο ή να περιμένετε στην ουρά στην τράπεζα! Συγκεντρώστε όλες τις εργασίες σας σε ένα μέρος (είτε ηλεκτρονικά είτε σε χαρτί), ώστε να μπορείτε εύκολα να τις ιεραρχήσετε και να τις προγραμματίσετε ανάλογα.

2) Ανάθεση καθηκόντων – Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, αναθέτοντας καθήκοντα ή έργα σε άλλους ανθρώπους που είναι καταλληλότεροι γι’ αυτά από ό,τι εσείς! Εάν υπάρχει κάποιος άλλος στο γραφείο σας που μπορεί να κάνει την εργασία τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να του την αναθέσετε.

3) Ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας είναι να χρησιμοποιείτε ημερολόγια https://flexbook.gr/el/6-imerologio ή σημειωματάρια https://flexbook.gr/el/5-simiomatario . Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τι πρέπει να κάνετε κάθε μέρα και μέχρι πότε πρέπει να το ολοκληρώσετε. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα προϊόντα εάν έχετε περισσότερες από μία δουλειές, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα πάντα οργανωμένα.

Η οργάνωση είναι το κλειδί για την παραγωγικότητα. Αν θέλετε να κάνετε περισσότερα πράγματα, τότε χρειάζεστε ένα σύστημα που θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε όλες τις εργασίες που έχετε για κάθε μέρα, εβδομάδα ή μήνα. Ένα καλά οργανωμένο άτομο μπορεί εύκολα να παρακολουθεί τις πολλές εργασίες του και να τις ολοκληρώνει με ευκολία. Ωστόσο, αν δεν είστε οργανωμένοι, τότε μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να παραμείνετε στην κορυφή όλων όσων πρέπει να κάνετε μέσα σε μια μέρα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να είστε υπερ-οργανωμένοι όλη την ώρα- μόνο όταν συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα (π.χ. όταν πλησιάζουν προθεσμίες για πολλά έργα). Σημασία έχει να έχετε ένα σύστημα, ώστε όταν έχετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, να μη σας καταβάλλουν!

Σχετικές αναρτήσεις

Πειραιάς: Ηλικιωμένη έπεσε στη θάλασσα

admin

ΓΣΕΕ: Απεργιακή Πρωτομαγιά την Μεγάλη Τετάρτη

admin

Κως: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του νεκρού βρέφους

admin