Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η επιβλητική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… πέταξε στους “16”!

 

Οι “κόκκινοι διάβολοι” πραγματοποίησαν μια… ονειρική ανατροπή στο “Ολντ Τράφορντ” και με γκολ του Άντονι, επικράτησαν με 2:1 επί της Μπαρτσελόνα, “σφραγίζοντας” μια θέση στους “16” του Europa League.

Ο αγώνας

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κασεμίρο έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος σούταρε μέσα στην περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 16′, ο Φερνάντες τράβηξε τον Μπαλντέ μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και ο διαιτητής έδειξε την “άσπρη βούλα”. Ο Λεβαντόφσκι μετέτρεψε την εκτέλεση σε γκολ παρά την προσπάθεια του Ντε Χέα και η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης… παγώνοντας το “Ολντ Τράφορντ”. Ο ρυθμός έπεσε και από τις δυο ομάδες, με τους “Μπλαουγκράνα” να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισχνό προβάδισμα χάρη στο γκολ του Λεβαντόφσκι από το σημείο του πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους “οιωνούς” για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 47′, ο Μπρούνο Φερνάντες βρήκε τον Φρεντ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Βραζιλιάνο να στρώνει τη μπάλα μπροστά του και να κάνει το σουτ για την ισοφάριση σε 1:1. Οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά στο γήπεδο και έδειχναν πως έχουν το “πάνω χέρι” στο ματς. Στο 64′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Καταλανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Κουντέ να σταματάει στον Ντε Χέα, ο οποίος απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο κόρνερ. Το σύνολο του Τεν Χαγκ στο 73΄είχε την υπομονή και με όμορφο τρόπο, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή χάρη σε γκολ του Άντονι. Τα σουτ των Γκαρνάτσο και Φρεντ σταμάτησαν σε σώματα αμυντικών, όμως ο Άντονι πήρε το… ριμπάουντ και με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τερ Στέγκεν για το 2:1. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κράτησαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους… παίζοντας με τον χρόνο. Η Μπάρτσα έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Λεβαντόφσκι και έτσι οι “κόκκινοι διάβολοι” πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, που τους έδωσε την πρόκριση για τους “16” του Europa League.

ΓΚΟΛ: 47′ Φρεντ, 73′ Άντονι / 18′ Λεβαντόφκσι (πεν.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60′ Φερνάντες, 78′ Γκαρνάτσο, 86′ Κασεμίρο / 60′ Κεσιέ, 72′ Λεβαντόφσκι, 83′ Μπουσκέτς
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που εξακολουθεί να αγωνίζεται σε τέσσερις διοργανώσεις. / Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο “Ολντ Τράφορντ” και πρώτο γκολ για τον Πολωνό, ο οποίος φτάνει τα 99 ευρωπαϊκά γκολ στην καριέρα του (91 στο Champions League, 8 στο Κύπελλο UEFA).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (67′ Νταλότ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Φρεντ, Φερνάντες, Βέγκχορστ (46′ Άντονι), Σάντσο (67′ Γκαρνάτσο), Ράσφορντ (88′ Μακτόμινεϊ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Ερνάντεζ): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο (82′ Αλόνσο), Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Κεσιέ, Ραφίνια (75′ Φάτι), Λεβαντόβσκι, Ρομπέρτο (70′ Τόρες).

Ο Άντονι “πνίγεται” στις αγκαλιές των συμπαικτών του, μετά το γκολ που έστειλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους “16” του Europa League. (ASSOCIATED PRESS)

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μονομαχία των περσινών φιναλίστ… με φόντο τον τελικό

admin

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία

admin

Για το… τρεμπλ τελικών ο Παναθηναϊκός, για την έκπληξη ο Μίλωνας

admin
Translate »
×