Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Εφές πέρασε για… βόλτα από το Μιλάνο

 

Η Αναντολού, με έναν εντυπωσιακό Κλάιμπερν, κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Ολίμπια, καθώς από την τρίτη περίοδο και μετά το σκορ άρχισε να “ξεφεύγει” με την αναμέτρηση να τελειώνει με διαφορά 29 πόντων (80:51).

Η Ολίμπια Μιλάνο, υποδέχθηκε τη Αναντολού Εφές στο “Μεντιολάνουμ Φόρουμ” για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Με αυτή την άνετη επικράτηση. οι Τούρκοι έφτασαν τις τέσσερις νίκες, ενώ οι Ιταλοί έφτασαν τις έξι ήττες.

Ο αγώνας

Η ιταλική ομάδα ξεκίνησε δυνατά και ο Μέλι πήρε… πάνω του το επιθετικό κομμάτι. Συγκεκριμένα στο 4:12 ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ, με το σκορ στο 12:7 είχε σημειώσει επτά πόντους για χάρη της ομάδας του. Η Εφές, κατάφερε να βρει αντίδραση και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος του πρώτου 10λεπτου, το οποίο τελείωσε ισόπαλο με 18:18.

Στο δεύτερο μισό, η Μιλάνο πήρε μία μικρή διαφορά επτά πόντων, διαμορφώνοντας το σκορ σε 25:18 με καλάθι του Πάνγκος στο 7:13, ενώ ο Μίσιτς διατηρούσε την Εφές κοντά, έχοντας 7 πόντους.  Οι Τούρκοι… πέρασαν στην αντεπίθεση και με ένα 8:0, έφερε το σκορ σε ισορροπία (28:28). Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, οι δύο ομάδες αποχώρησαν για το ημίχρονο, ούσες απόλυτα ισορροπημένες, όπως αποδεικνύει και το σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε σε 34:34, με τον Μπομπουά να είναι εξαιρετικός με πέντε πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, η Αναντολού Εφές έδειξε ποιος είναι το… αφεντικό. Με ένα γρήγορο 13:0 ανέβασε τη διαφορά και το σκορ έφτασε στο 47:34, με τον Κλάιμπερν να φτάνει τους 14 πόντους. Ο Μίτρου-Λονγκ έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων και μείωσε στους 10 για την Ολίμπια με τρίποντο. Ο Μίσιτς 29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έφτασε τους 10 πόντους και έκανε το σκορ 55:41, με τη διαφορά να φτάνει πρώτη φορά στο +14.

Με την έναρξη του τελευταίου 10λεπτου, ο Κλάιμπερν με τρίποντο έφτασε τη διαφορά στο +17, με 19 προσωπικούς του πόντους, με το παιχνίδι να μετατρέπεται σε… περίπατο. Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ, πήρε… φωτιά και με νέο τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους 22 πόντους. Η 4η και τελευταία περίοδος, αποδείχθηκε διαδικαστικής μορφής και η Αναντολού Εφές πήρε μία σχετικά νίκη με 29 πόντους διαφορά και το σκορ στο 80:51.

Ο MVP: Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, αναδείχθηκε ο Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους και 9 ριμπάουντ. Επιπλέον στο σύστημα αξιολόγησης, κατάφερε να συγκεντρώσει 29 πόντους.//

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-34, 55-41, 80-51


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Το πρόγραμμα των Play off και Play out στην Α1 Γυναικών

admin

Σλούκας: «Προτιμώ να μην σκοράρω τόσο και να κερδίζουμε πιο εύκολα»

admin

Αταμάν: «Όλη η Ευρώπη είδε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Μακάμπι»

admin