Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η κρυφή παραλία για όσους έμειναν Αθήνα με τα καταγάλανα και καθαρότερα νερά της Αττικής

Η κρυφή παραλία της Αθήνας, με τα καταγάλανα νερά, αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους ξέμειναν στην πρωτεύουσα και δεν θα φύγουν για καλοκαιρινές διακοπές.

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ο μήνας των διακοπών για τους περισσοτέρους, δυστυχώς, υπάρχουν κι εκείνοι που μένουν πίσω στις πόλεις, είτε για δουλειά, είτε για τον οποιονδήποτε άλλο λόγο, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν τις ομορφιές των ελληνικών νησιών.

Μία καλή πρόταση είναι η παραλία “Θυμάρι”, που βρίσκεται μόλις στα 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και έχει καταγάλανα νερά, ενώ δε θυμίζει σε τίποτα τις παραλίες που συναντάμε συνήθως στις μεγάλες πόλεις ή στα πέριξ αυτών.

Πως θα μεταβείς στην κρυφή παραλία της Αθήνας

Επειδή η παραλία είναι ινκόγκνιτο, χρειάζεται προσοχή για να μπορέσεις να μεταβείς εκεί. Έτσι, κατευθυνόμενος νοτιονατολικά πρέπει να περάσεις πρώτα την Παλαιά Φώκαια και να προσέξεις να μη χάσεις το δρομάκι που θα σε οδηγήσει προς τα εκεί.

Έχει μεν ταμπέλα, αλλά δύσκολα τη ξεχωρίζεις. Γι’ αυτό, όσο πλησιάζεις, η πιο έξυπνη κίνηση θα ήταν να πηγαίνεις με ρυθμό χελώνας και ν’ ακούς ευλαβικά το GPS σου.

Μόλις φτάσεις θ’ αντικρύσεις έναν εκπληκτικό κολπίσκο με βότσαλο και ακριβώς δίπλα, έναν ακόμα με ψιλή άμμο. Κοινό γνώρισμα και των δύο είναι τα φιλόξενα- και εκθαμβωτικής ομορφιάς- νερά τους.

Για να τ’ απολαύσεις στο έπακρο, όμως, θα πρέπει να κολυμπήσεις σχετικά στα βαθιά, γιατί στα ρηχά έχει αρκετούς βράχους που προσδίδουν μια ξεχωριστή πινελιά στο μέρος μεν, δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα δάχτυλα των ποδιών των λουόμενων δε.

The post Η κρυφή παραλία για όσους έμειναν Αθήνα με τα καταγάλανα και καθαρότερα νερά της Αττικής appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

admin

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

admin

Παντρεύτηκε στο νοσοκομείο για να τη δει νυφούλα ο ετοιμοθάνατος μπαμπάς της

admin