Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ»: 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή 200 μαθητών και εκπαιδευτικών από 20 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ πραγματοποιείται σήμερα (27/3) και αύριο (28/3) η 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι πάνω από 200 μαθητές από 20 σχολεία ανταλλάσσουν απόψεις και συνεργάζονται δημιουργικά με εκπαιδευτικούς αλλά και με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Στόχος της Μαθητικής Συνάντησης είναι να δώσει βήμα στους μαθητές και στις μαθήτριες, να ακουστούν οι απόψεις τους και οι προτάσεις τους. Να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που τους προβληματίζουν, αλλά και για αυτά που επιθυμούν.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο/ Η φανταστική θέα της πραγματικότητας/ Το βιβλίο που θα ήθελα να έχω γράψει / Το όραμα του λογοτέχνη σύμμαχός μου/ «Ο πολιτισμός του χρυσόψαρου» ή ο κόσμος των πολλών Giga σε μεγάλες δοκιμασίες/ Οι λογοτέχνες μιλούν μόνο με το έργο τους; / Στην εποχή των fake news η λογοτεχνία, Λογοτεχνία χωρίς κλικ.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin